Confruntari violente intre protestatari si fortele de ordine au avut loc la Atena. Mai multi tineri au ridicat baricade pe strazi si au atacat scutierii cu sticle incendiare, petarde si pietre. Au marcat, astfel, un deceniu de cand un politist a impuscat mortal un adolescent.

Publicat:07.12.2018, 07:46

Confruntarile au avut loc dupa un mars pasnic de comemorare, la care au participat aproximativ doua mii de persoane. Apoi insa, violente au izbucnit in cartierul in care in 2008 un baiat de 15 ani a fost impuscat mortal de un politist, dupa o altercatie. Manifestantii au ridicat baricade, pe care apoi le-au incendiat si au aruncat cu pietre si petarde in fortele de ordine.

Oamenii legii au folosit tunuri cu apa ca sa stinga incendiile si sa disperseze multimea. Incidentul din 2008 a provocat proteste care au durat saptamani la rand. De atunci, in fiecare an, se organizeaza mitinguri de comemorare, care se incheie cu violente.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.