Ciocniri violente au avut loc ieri si astazi in apropierea granitei dintre Israel si Fasia Gaza. Palestinienii au aruncat cu pietre in militarii israelieni, iar unii chiar ar fi incercat sa-i atace cu cutitele. Soldatii au raspuns, iar in urma altercatiilor, patru oameni au murit.

Publicat:16.12.2017, 15:55

Mii de palestinieni s-au strans in apropierea zidului care desparte Israelul de Fasia Gaza. Acestia au inceput sa arunce cu pietre si cocktailuri Molotov in soldatii israelieni aflati dincolo de bariera de beton. Totodata au incendiat cauciucuri.

Militarii au ripostat, iar in urma altercatiilor patru palestinieni au fost ucisi, iar peste 150 raniti. Astazi ei au fost inmormantati. La funeralii a fost prezent si liderul gruparii Hamas, care a spus ca palestinienii nu vor renunta la Ierusalim.

Protestele violente au inceput in mai multe orase din Cisiordania, Ierusalim si Fasia Gaza dupa ce Donald Trump a recunoscut, saptamana trecuta, Ierusalimul drept capitala Israelului. Acum trei zile, liderii musulmani, reuniti la un summit organizat la Ankara, au cerut comunitatii internationale sa recunoasca Ierusalimul de Est drept capitala statului Palestina.