Coasta de est a Statelor Unite a fost lovita de un uragan puternic, care a lasat peste doua sute de mii de locuinte in bezna. Desi a mai scazut din intensitate, autoritatile avertizeaza ca pericolul inca exista si au indemnat peste un milion de oameni sa-si paraseasca locuintele.

Publicat:14.09.2018, 14:54

Potrivit specialistilor, uraganul a lovit cu o viteza de 140 de kilometri pe ora, provocand inundatii masive. Mai multe locuinte au fost avariate, iar apa a patruns si in interiorul acestora. Stalpi de electricitate au fost doborati, lasand peste 200 de mii de locuinte fara curent electric. In largul coastelor Carolinei valurile au atins pana la noua metri. 

Peste un milion si jumatate de persoane din Carolina de Sud, Carolina de Nord si Virginia au primit ordin de evacuare. Cei mai multi dintre ei s-au adapostit in centre special amenajate care au devenit deja neincapatoare. Nu toti insa s-au decis sa-si paraseasca locuintele. Desi a scazut din intensitate, furtuna ramane extrem de periculoasa.

Meteorologii avertizeaza ca va continua sa ploua abundent, iar vantul va sufla puternic. Deocamdata nu s-au inregistrat victime.