Google+

Confruntari intre politisti si sustinatorii lui Mihail Saakasvili, la Kiev. Dupa ce au protestat si au cerut demisia presdintelui ucrainean, oamenii au inceput sa arunce cu petarde in scutieri - VIDEO

Confruntari intre politisti si sustinatorii lui Mihail Saakasvili, la Kiev. Dupa ce au protestat si au cerut demisia presdintelui ucrainean, oamenii au inceput sa arunce cu petarde in scutieri - VIDEO
Embed:

Confruntari intre politisti si sustinatorii lui Mihail Saakasvili au avut loc astazi la Kiev. Dupa ce au participat la un protest in fata Parlamentului, la care au cerut demisia presedintelui ucrainean, oamenii s-au indreptat catre Palatul Culturii. Acolo, manifestantii au inceput sa arunce cu petarde in scutieri. Mai multe persoane au fost ranite.

 

Cateva zeci de protestatari s-au adunat in fata Palatului Culturii din Kiev. Acolo a fost mobilizat un numar mare de scutieri. La un moment dat, manifestanti s-au incaierat cu politisti. Oamenii au aruncat cu petarde in agenti, care au raspuns cu gaze lacrimogene.

 

Protestatarii au vrut sa intre cu forta in cladire, dar nu le-a reusit. Mihail Saakasvili, care a organizat manifestatia, a incercat sa linisteasca multimea.

 

”Este o sala obisnuita de concerte. Nu avem nevoie de aceste violente.”

 

 Politia a anuntat ca in timpul altercatiilor, in cladirea palatului culturii avea loc un concert pentru copii, iar cei care au incercat sa intre cu forta in cladire, vor fi trasi la raspundere. Inainte de aceste altercatii, oamenii au participat la un protest in fata Radei Supreme, la care au cerut demisia presedintelui. La miting, Saakasvili l-a chemat pe Petro Porosenko la discutii publice.

 

Mihail SAAKASVILI, POLITICIAN: Ii propun lui Porosenko sa ne intalnim. Intalnirea trebuie sa fie in fata camerelor de luat vederi si in fata poporului.”

 

 Si duminica trecuta, la indemnul fostului guvernator al Odesei, mii de oameni au iesit  la un miting in centrul capitalei ucrainene. Mihail Saakasvili spune ca nu va renunta sa lupte cu actuala guvernare. Saptamana trecuta, ex-presedintele Georgiei a fost retinut si dus in izolatorul Serviciului ucrainean de Securitate.

 

Ulterior insa a fost eliberat, dupa ce un judecator a respins cererea procurorilor de a-l plasa in arest la domiciliu. Saakasvili este acuzat ca ar fi incercat sa organizeze o lovitura de stat si sa-l inlature de la putere pe Petro Porosenko, fiind sprijinit de Rusia. Politicianul a negat acuzatiile. Acum doua zile, procurorul general al Ucrainei a anuntat ca Mihail Saakasvili ar putea fi extradat in Georgia, unde este acuzat de mai multe infractiuni, inclusiv acte de coruptie si abuz de putere.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn