Phenianul a transmis un mesaj dur Casei Albe, cerand renuntarea la sanctiunile economice.

Publicat:04.11.2018, 08:43

Coreea de Nord a avertizat Washingtonul ca are în vedere ‘în mod serios’ revenirea la strategia sa politica de dezvoltare a arsenalului nuclear daca sanctiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate, transmite duminica AFP.

Timp de mai multi ani, Coreea de Nord a dus asa-numita politica ‘byungjin’ - de dezvoltare simultana a capacitatilor sale nucleare si a economiei sale. În luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anuntat ca tara sa se va concentra ‘pe constructia economica socialista’.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat ca Phenianul ar putea reveni la politica ‘byungjin’ daca Statele Unite nu îsi schimba atitudinea în materie de sanctiuni.

″Cuvântul ‘byungjin’ si-ar putea reface aparitia si ar putea fi avuta în vedere în mod serios o schimbare de politica″⁣, releva comunicatul publicat vineri seara de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA.

În timpul summitului istoric cu presedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat ca doreste denuclearizarea tarii sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte putine progrese în aceasta directie.

Washingtonul refuza sa ridice sanctiunile impuse Coreii de Nord întrucât aceasta nu a procedat la o ‘denuclearizare finala si verificabila integral’.

În ceea ce-l priveste, Phenianul a condamnat ‘metodele de gangster’ ale americanilor, acuzati ca cer dezarmarea unilaterala a nord-coreenilor fara a face însa concesii.

Sursa: Agerpres