Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Publicat:26.10.2018, 14:15

Magdalena Serban, femeia acuzata ca a omorât o tânara dupa ce a împins-o pe sinele de metrou în statia Dristor 1 si a încercat sa ucida o alta tânara în acelasi mod, a fost condamnata vineri de Tribunalul Bucuresti la închisoare pe viata.

Instanta a mai stabilit ca Magdalena Serban sa urmeze un tratament la medical, pâna la însanatosire sau pâna la obtinerea unei ameliorari care sa înlature starea de pericol.

În plus, femeia trebuie sa plateasca 30.000 euro daune morale si 1.200 lei daune materiale catre partea civila Alexandra Costache (fata care a scapat cu viata) si 30.000 euro daune morale catre partea civila Alexandru Ogra.

Judecatorii au mai dispus prelevarea de probe biologice de la Magdalena Serban, în vederea introducerii profilului genetic în sistemul national de baze genetice.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Magdalena Serban este acuzata de procurori de savarsirea infractiunilor de tentativa de omor si omor calificat.

Procurorii sustin ca pe 12 decembrie 2017, în timp ce se afla pe peronul statiei de metrou Dristor 1, Magdalena Serban a împins o tânara, Alina Ciucu, spre liniile de metrou, iar dupa ce victima a cazut pe sine, în timp ce aceasta încerca sa se agate de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor actiuni, tânara a fost lovita de trenul ce intra în statie si a decedat.

Cu câteva ore înainte, femeia a încercat sa împinga o alta tânara, Alexandra Costache, spre linia de metrou în statia Costin Georgian, însa aceasta s-a opus si nu a patit nimic.

În timpul procesului, Magdalena Serban a povestit ce s-a întâmplat în ziua de 12 decembrie 2017, când a încercat sa împinga o tânara spre linia de metrou în statia Costin Georgian, însa fata s-a opus si nu a patit nimic.

“M-am simtit rau în ziua aceea. Am cautat de lucru la metrou, la mai multe statii, pe la chioscuri. M-am simtit nefolositoare. S-a întâmplat ce s-a întâmplat si îmi pare rau. (...) Am lucrat si în Spania, la curatenie. În Spania am fost internata într-un spital de psihiatrie. (...) Am avut gânduri negre, ameteli. Ma refer la aceste actiuni facute de mine. (...) Era înainte de sarbatori. Nu cunosc bine statiile de la metrou. Prima fata semana foarte mult cu cea la care am fost în Spania. Fata ei îmi era cunoscuta.

Mi-au venit gânduri negre, sa o împing pe statia de la metrou, pe podea, pe podeaua dintre statii. Dupa aceste gânduri, am actionat. Am vazut-o când astepta metroul. Erau mai multe persoane acolo. Am împins-o o data, dupa care m-a împins si ea, moment în care am împins-o si eu, sa nu cad. Dupa ce am împins-o prima data, a cazut pe podea.

Si a doua oara tot pe podea ar fi cazut, pentru ca nu s-a miscat, a opus rezistenta. Dupa aceea, a venit metroul, iar ea a plecat. Eu am iesit afara, m-am dus si am mâncat, apoi am mai întrebat pe la magazine daca au nevoie de vânzator. Nu am gasit si am plecat la Dristor”, a spus Magdalena Serban.

Ea a relatat si ce s-a întâmplat în statia de metrou Dristor 1: “Am început sa ma uit la mai multe persoane si vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine si eu am împins-o. Finalul nu l-am vazut, ca am plecat. A cazut pe sine. A încercat sa se ridice. Distanta era mai mare de 1,5 metri si nu se putea ridica.

Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care asteapta calatorii si avea o geanta în una dintre mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu stiu daca încerca sa se ridice. Nu am încercat sa o ajut, pentru ca voiam sa plec. Numai de un barbat putea fi ridicata de acolo”, a mai povestit femeia în sala de judecata.