McLaren prezinta viziunea sa asupra masinii de curse a viitorului: MP4-X Formula One.

Publicat:04.11.2018, 09:13

Noul conceput va transforma radical cursele de Formula 1. Maşina pare un adevarat Batmobil, urmând sa fie dotata cu tehnologie de ultima generaţie, astfel încât cursele de maşini vor fi complet diferite peste câţiva ani.

Maşina concept MP4-X va avea numeroase inovaţii: senzori pe roţi, care vor intui riscul unei explozii şi panouri solare care vor conferi maşinii un plus de viteza. Pilotul va purta un costum special, care va transmite în timp real informaţii despre semnele sale vitale.

Cel mai interesant aspect este însa modul în care va fi pilotata noua maşina de curse. Pilotul o va putea controla doar prin gesturi, prin butoane holografice sau chiar prin telepatie, astfel încât nu va mai fi nevoie de un contact fizic cu maşina.

Pentru asta, pilotul va purta o casca speciala, care va realiza o electroencefalograma, apoi un algoritm şi un soft special vor interpreta aceste unde cerebrale şi le vor transforma în comenzi pentru maşina.

Tehnologia aceasta futurista a fost deja testata cu succes: un pilot a controlat o drona doar prin comenzi telepatice, cu ajutorul unei interfaţe creier-computer.

Un alt aspect incredibil al maşinii este materialul din care va fi fabricata carcasa. Aceasta va putea reveni singura la forma iniţiala, daca este avariata într-un accident. Aliajul din care va fi fabricata va avea memoria formei.


De asemenea, pilotul va fi mai protejat, într-o carlinga speciala, nu va mai fi expus într-un cockpit deschis.