Google+

Cum arata masina de curse a viitorului? E condusa prin telepatie si se repara singura

McLaren prezinta viziunea sa asupra masinii de curse a viitorului: MP4-X Formula One.

 

Noul conceput va transforma radical cursele de Formula 1. Maşina pare un adevărat Batmobil, urmând să fie dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât cursele de maşini vor fi complet diferite peste câţiva ani.

 

Maşina concept MP4-X va avea numeroase inovaţii: senzori pe roţi, care vor intui riscul unei explozii şi panouri solare care vor conferi maşinii un plus de viteză. Pilotul va purta un costum special, care va transmite în timp real informaţii despre semnele sale vitale.

 

Cel mai interesant aspect este însă modul în care va fi pilotată noua maşină de curse. Pilotul o va putea controla doar prin gesturi, prin butoane holografice sau chiar prin telepatie, astfel încât nu va mai fi nevoie de un contact fizic cu maşina.

Pentru asta, pilotul va purta o cască specială, care va realiza o electroencefalogramă, apoi un algoritm şi un soft special vor interpreta aceste unde cerebrale şi le vor transforma în comenzi pentru maşină.

 

Tehnologia aceasta futuristă a fost deja testată cu succes: un pilot a controlat o dronă doar prin comenzi telepatice, cu ajutorul unei interfaţe creier-computer.

Un alt aspect incredibil al maşinii este materialul din care va fi fabricată carcasa. Aceasta va putea reveni singură la forma iniţială, dacă este avariată într-un accident. Aliajul din care va fi fabricată va avea memoria formei.


De asemenea, pilotul va fi mai protejat, într-o carlingă specială, nu va mai fi expus într-un cockpit deschis.


Sursa: yoda.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn