Google+

Decizia lui Trump de a declara stare de urgenta nationala a fost contestata de 16 state americane - VIDEO

Decizia lui Trump de a declara stare de urgenta nationala a fost contestata de 16 state americane - VIDEO
Embed:

16 state americane au contestat ieri decizia lui Donald Trump de a declara stare de urgenta nationala cu scopul de a obtine bani pentru constructia zidului de la granita cu Mexicul. Reprezentantii acestora sustin ca decizia presedintelui ar costa milioane de dolari, lucru ce ar afecta economia Statelor Unite.


Contestatia a fost depusa la o instanta din California. Procurorul general a declarat ca cele 16 state nu doresc sa-i permita presedintelui american sa foloseasca bani din bugetul tarii pentru a construi controversatul zid.

 

Xavier BECERRA, PROCURORUL GENERAL AL STATULUI CALIFORNIA: "El incearca acum sa fure fonduri alocate legal de catre Congres pentru diferite state si oameni".

 

 Potrivit procurorului, ultimul cuvant in ceea ce tine de finantare, trebuie sa-i revina Congresului, iar starea de urgenta nu este necesara, intrucat ea are ca scop doar obtinerea de catre Trump a opt miliarde de dolari pentru a construi zidul de la granita cu Mexicul.

 

In plus, decizia presedintelui ar afecta intreaga economie a Statelor Unite.

 

Dupa o lunga perioada de timp in care Trump nu a reusit sa obtina de la Congres bani pentru a construi zidul, presedintele a declarat stare de urgenta nationala.

 

Acest lucru i-ar permite liderului de la Casa alba sa obtina bani din bugetul pentagonului pentru a ridica controversatul zid, promis inca din campania electorala din 2016.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn