Google+

Decizie istorica luata de Statele Unite. America s-a retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului, catalogandu-l drept partinitor si ipocrit - VIDEO

Decizie istorica luata de Statele Unite. America s-a retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului, catalogandu-l drept partinitor si ipocrit - VIDEO
Embed:

Decizie istorica luata de Statele Unite. America s-a retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului, catalogandu-l drept partinitor si ipocrit. Decizia vine dupa criticile aduse la adresa administratiei Trump, in ceea ce priveste recunoasterea Ierusalimului, drept capitala Israelului, dar si pentru separarea copiilor migranti de parintii lor.

 

Nikky HALEY, AMBASADOR SUA LA ONU: "Statele Unite se retrag oficial din Consiliul Drepturilor Omului al ONU. De prea mult timp, consiliul i-a protejat pe cei care isi bat joc de drepturile omului. Cu regret, acum a devenit clar, ca aceasta institutie nu se va reforma. Cei care incalca drepturile omului, sunt in continuare alesi sa faca parte din consiliu."

 

Ambasadorul SUA la ONU care ameninta inca de anul trecut ca Statele Unite se vor retrage din Consiliu, a explicat ca in ultimele luni a incercat sa rezolve cu buna credinta problemele Natiunilor Unite, intalnindu-se cu reprezentanti ai peste 125 de state membre.

 

In declaratia sa Nikky Haley a criticat faptul ca din Consiliu fac parte state precum China, Venezuela, Cuba sau Republica Democrata Congo, natiuni care, in opinia sa, nu respecta drepturile omului. Pentru acest motiv si pentru prejudecata cronica a Consiliului contra Israelului, consiliul nu este demn ca SUA sa faca parte din el – a declarat aceasta.

 

Prezent, de asemenea, in momentul anuntului retragerii din Consiliu, secretarul american de Stat, Mike Pompeo a numit Consiliul un organism ipocrit. 

 

Mike POMPEO, SECRETAR AMERICAN DE STAT: "Consiliul pentru Drepturile Omului este un aparator ineficient al drepturilor omului. Mai mult chiar, Consiliul da dovada de o ipocrizie fara margini in care multe dintre cele mai grave incalcari ale drepturilor omului sunt ignorate. Iar unii dintre cei mai mari agresori sunt membri ai acestui Consiliu."

 

 Reactiile nu au intarziat sa apara. Inaltul comisar pentru Drepturile Omului a calificat decizia SUA ca fiind dezamagitoare, desi nu  surprinzatoare. La randul sau, secretarul general al ONU, Antonio Guterresa declarat ca ar fi preferat ca SUA sa nu faca acest lucru.

 

Consiliul drepturilor omului este un organ inter-guvernamental permanent, subsidiar Adunarii Generale ONU, creat in 2006. Are drept scop promovarea si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului la nivel global. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului este constituit din 47 de state membre ONU.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn