Un tanar de 24 ani, din localitatea giurgiuveana Heresti, banuit ca ar fi violat doua femei in varsta de 65 de ani, respectiv, 71 de ani, din aceeasi comuna, a fost retinut joi de politisti, potrivit IPJ Giurgiu.

Publicat:20.12.2018, 14:13

„Politistii din cadrul IPJ Giurgiu au fost sesizati de catre o persoana în vârsta de 41 ani, din municipiul Bucuresti, cu privire la faptul ca mama sa de 65 ani, din comuna Heresti, judetul Giurgiu, a decedat la domiciliu la data de 12 octombrie 2018. În urma activitatilor specifice desfasurate a reiesit faptul ca fiul persoanei decedate nu a avut dubii cu privire la decesul mamei sale, întrucât era cunoscuta cu afectiuni medicale, dar, ulterior înmormântarii existând suspiciuni cu privire la conditiile în care a survenit decesul si coroborat cu rezultatele cercetarilor efectuate într-un caz similar din localitate, politistii, sub supravegherea procurorului, au efectuat verificari ample pentru stabilirea situatiei de fapt”, se arata într-un comunicat de presa transmis de IPJ Giurgiu.

Astfel, politistii sub coordonarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Giurgiu au constatat ca în noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2018, în jurul orei 24.00, un tânar de 24 ani, din localitatea Heresti, judetul Giurgiu, ar fi a patruns fara drept în locuinta unei batrâne de 71 ani, din localitate, iar prin constrângere ar fi întretinut relatii sexuale împotriva vointei acesteia.

Politistii au stabilit ca acelasi tânar ar fi patruns si în locuinta batrânei de 65 ani, din aceeasi localitate, si ar fi întretinut relatii sexuale cu aceasta împotriva vointei ei, ulterior survenind decesul, aspecte constatate dupa exhumarea si autopsierea cadavrului victimei.

În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de omor calificat, viol si violare de domiciliu, cu tânarul în stare de arest preventiv, conform sursei citate.