O femeie care se crede a fi cea mai longeviva persoana din lume a vorbit despre brutalitaea deportarii ei in exilul intern sovietic de catre Stalin in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Publicat:13.10.2018, 13:27Koku Istambulova are 129 de ani potrivit paşaportului sau şi a documentelor de pensie care arata data naşterii ca fiind 1 iunie 1889.

Koku Istambulova

Acum, într-o marturie perfect lucida şi profund şocanta, a vorbit emoţional despre ziua îngrozitoare în care poporul sau cecen a fost deportat în masa de Stalin în stepele din Kazahstan, acum aproape 75 de ani, şi spune ca singura zi fericita din toţi anii traiţi a fost cea în care a intrat într-o casa construita de mâinile ei înapoi în ţara ei natala, scrie Daily Mail

Dupa 13 ani petrecuţi într-o ţara straina, Koku a început sa construiasca o alta casa, deoarece ruşii ocupasera deja casele cecenilor ramase vacante.

Koku Istambulova

Se crede ca Koku Istambulova este cea mai longeviva persoana care a trait vreodata, 129 de ani, dar cu toate acestea susţine ca nu a avut o zi fericita în viaţa ei.

Ma întrebaţi daca am avut o singura zi fericita în viaţa mea. A fost ziua în care am intrat prima oara în casa mea. Era foarte mica. Eu am construit-o, cea mai buna casa din lume. Am locuit acolo timp de 60 de ani”, a spus femeia.

Sursa: Daily Mail