Nordul Italiei, si mai ales regiunea Veneto, a fost afectat de ploile insotite de vant extrem de puternic.

Publicat:03.11.2018, 08:45Vânturile violente si ploile abundente, care au facut cel putin 20 de victime în aceasta saptamâna în Italia, au distrus de asemenea zeci de hectare de padure, în special în nordul tarii, au anuntat vineri autoritatile italiene, citate de AFP.

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectata, unde sute de copaci au fost dezradacinati pe versantii muntilor Dolomiti, în urma vânturilor extrem de puternice de joi.

“Peisajul arata ca dupa un cutremur de pamânt”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia. Aproximativ 160.000 de persoane au ramas fara electricitate în Veneto.

Vineri, doua persoane au murit, o femeie de 87 de ani si o turista germana în vârsta de 62 de ani, lovita de fulger în Sardinia. Aceste decese ridica la 20 numarul persoanelor ucise de intemperii de la începutul saptamânii, potrivit unui raport al Protectiei Civile.

Nivelul de alerta a ramas ridicat vineri în Veneto, în contextul în care meteorologii se asteapta la un nou val de ploi si vânturi puternice pe durata acestui weekend.

În sudul tarii, Sicilia a fost afectata de inundatii si mai multe drumuri au fost acoperite de ape. Scolile au ramas închise, la fel ca multe dintre parcurile publice.

Protectia Civila italiana a declarat ca acest val de vreme nefavorabila reprezinta “una dintre cele mai complexe situatii meteorologice din ultimii 60 de ani”.

Venetia s-a confruntat luni cu una dintre cele mai ample cresteri ale nivelului apei din istoria sa recenta, iar rafalele de vânt auatins viteze de 180 de kilometri pe ora.

Sursa: Agerpres