Google+

Dezastru in Italia, din cauta ploilor torentiale. Sunt cel putin 20 de morti

Nordul Italiei, si mai ales regiunea Veneto, a fost afectat de ploile insotite de vant extrem de puternic.Vânturile violente şi ploile abundente, care au făcut cel puţin 20 de victime în această săptămână în Italia, au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat vineri autorităţile italiene, citate de AFP.

 

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată, unde sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi.

 

“Peisajul arată ca după un cutremur de pământ”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia. Aproximativ 160.000 de persoane au rămas fără electricitate în Veneto.

 

Vineri, două persoane au murit, o femeie de 87 de ani şi o turistă germană în vârstă de 62 de ani, lovită de fulger în Sardinia. Aceste decese ridică la 20 numărul persoanelor ucise de intemperii de la începutul săptămânii, potrivit unui raport al Protecţiei Civile.

 

Nivelul de alertă a rămas ridicat vineri în Veneto, în contextul în care meteorologii se aşteaptă la un nou val de ploi şi vânturi puternice pe durata acestui weekend.

 

În sudul ţării, Sicilia a fost afectată de inundaţii şi mai multe drumuri au fost acoperite de ape. Şcolile au rămas închise, la fel ca multe dintre parcurile publice.

 

Protecţia Civilă italiană a declarat că acest val de vreme nefavorabilă reprezintă “una dintre cele mai complexe situaţii meteorologice din ultimii 60 de ani”.

 

Veneţia s-a confruntat luni cu una dintre cele mai ample creşteri ale nivelului apei din istoria sa recentă, iar rafalele de vânt auatins viteze de 180 de kilometri pe oră.

 

Sursa: Agerpres


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn