Google+

Diplomatii americani nu mai au acces la vila de la periferia Moscovei, unde isi petreceau timpul liber: si-au strans lucrurile si au eliberat imobilul - VIDEO

Diplomatii americani nu mai au acces la vila de la periferia Moscovei, unde isi petreceau timpul liber: si-au strans lucrurile si au eliberat imobilul - VIDEO
Embed:

Diplomatii americani nu mai au acces la vila de la periferia Moscovei, unde isi petreceau timpul liber. Oficialii si-au strans astazi lucrurile si au eliberat imobilul. Totul s-a facut la ordinul autoritatilor de la Moscova, acesta fiind un raspuns la sanctiunile adoptate de congresul american. Astazi, vicepresedintele Statelor Unite a anuntat ca legea va fi semnata foarte curand de Donald Trump.

 

Exact la ora 12, portile, deja fostei vile americane de la periferia Moscovei s-au inchis. De dimineata, toate bunurile diplomatilor au fost stranse si incarcate in camioane, care pe rand au parasit zona. Imobilul, situat intr-un loc pitoresc, a fost inchiriat de ambasada Statelor Unite pentru personalul sau in scopuri de odihna.

 

Ieri, membri ai corpului diplomatic s-au plans ca nu au fost lasati sa intre in cladire pentru a-si strange bunurile, lucru negat de ministerul rus de Externe. Ambasada Statelor Unite are la dispozitie o luna pentru a-si reduce personalul cu 755 de oameni. Aceasta masura va afecta si cetatenii rusi, care erau angajati la ambasada, crede un analist politic american.


Steven PIFER, ANALIST SUA: Majoritatea dintre ei este, după cum numim noi “personal local”. Sunt cetăţeni ruşi, care lucrează la ambasadă. Cred că în primul rând această măsură îi va afecta pe ruşi. Ruşii îşi vor pierde locurile de muncă.”

 
Statele Unite a anuntat ieri ca se gandeste la un posibil raspuns la masurile luate de Moscova, iar senatorul republican John McCain a scris pe twitter ca Vladimir Putin va plati pentru atacarea democratiei americane. Intre timp, vicepresedintele Mike Pence, aflat in Georgia a anuntat ca nu a ramas mult pana cand Donald Trump va semna legea privind noile sanctiuni.


Mike PENCE, VICEPRESEDINTELE SUA: ”Trump a cerut Rusiei să înceteze activităţile destabilizatoare. Preşedintele va semna foarte curând legea care va înăspri sancţiunile Statelor Unite împotriva Rusiei.”

 
Odata semnate de presedintele american, sanctiunile vor intra in vigoare. Pachetul de sanctiuni impuse de SUA fata de Rusia prevede ca persoanelor fizice, dar si companiilor americane li se interzic tranzactiile cu bancile rusesti.

 

Totodata, in noua lege se arata ca sanctionate ar putea fi si companii din UE care coopereaza cu Rusia in diferite domenii, cum ar fi cel financiar sau energetic. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn