Presedintele SUA, Donald Trump, a facut o serie de declaratii cu privire la ceea ce numeste el, cea mai mare greseala din istoria SUA.

Publicat:20.09.2018, 15:51

“Cea mai mare greseala facuta vreodata în istoria tarii noastre: intervenţiile din Orientul Mijlociu ale presedintelui Bush”, a declarat presedintele Trump în timpul unui interviu exclusiv pentru Hill.TV.

”Poate ca Obama i-a scos în mod greşit de acolo (n.r. pe soldaţii noştri), dar intervenţia este, pentru mine, cea mai mare greşeala din istoria ţarii noastre.” a spus Trump.

Liderul de la Casa Alba a oferit şi explicaţii: ”Am cheltuit 7 trilioane de dolari în Orientul Mijlociu... Şapte trilioane de dolari şi milioane de vieţi - pentru ca, ştii, îmi place sa numar în ambele tabere. Milioane de vieţi”.

Exista estimari diferite privind costurile razboaielor americane din Irak si Afganistan, pe care Trump le-a criticat mereu.

O estimare recenta a Universitatii Brown care include costurile asociate celor doua razboaie americane, actiunilor militare legate de Pakistan si Siria, precum si cheltuielile de securitate nationala, dar şi pe cele pentru veteranii acestor conflicte arata suma de 5,6 trilioane de dolari. Pentagonul în schimb susţine ca aceste conflicte au generat costuri de 1,5 trilioane de dolari.