Presedintele american, Donald Trump, a anuntat, miercuri seara, ca recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului, afirmand ca decizia constituie "o noua abordare" in efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian.

Publicat:06.12.2017, 20:59Donald Trump a argumentat ca în ultimele decenii presedintii Statelor Unite au evitat, din diverse ratiuni, sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului, scrie mediafax.ro.


"Fiecare presedinte american a refuzat sa mute Ambasada SUA la Ierusalim si sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului, considerând ca amânarile vor contribui la avansarea procesului de pace. Însa, dupa 20 de ani, constat ca nu ne apropiem de obtinerea pacii" între Israel si palestinieni, a afirmat Donald Trump.


"Am decis ca a venit momentul sa recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului", a declarat presedintele Statelor Unite, argumentând ca hotarârea sa marcheaza "o noua abordare" în efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian. "Alti presedinti americani au facut aceasta promisiune în campanie, dar nu au onorat-o. Astazi, eu onorez promisiunea", a subliniat Donald Trump.

Liderul de la Casa Alba a activat un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat sa initieze pregatirile pentru mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim.


CITESTE MAI DEPARTE PE MEDIAFAX.RO