Donald Trump s-a intors din Singapore plin de incredere si optimism. Presedintele american spune ca s-a inteles de la bun inceput cu Kim Jong-Un si ca intre ei exista o relatie de incredere reciproca. Ajuns acasa, presedintele SUA a declarat ca Phenianul nu mai reprezinta o amenintare pentru tara sa si a dat asigurari ca liderul nord-coreean a inceput deja sa-si distruga arsenalul nuclear, desi documentul semnat la finalul summitului nu prevede o denuclearizare definitiva a Coreei de Nord.

Publicat:13.06.2018, 14:11

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: “Presedintele Kim mi-a spus ca deja a inceput sa distruga un teren pe care sunt testate motoare racheta. Acest lucru nu se contine in documentul semnat de noi doi. Am stabilit asta dupa ce acordul a fost semnat.”

 Trump e convins ca l-a “citit” pe Kim Jong-Un si ca acesta isi va tine promisiunea. In  plus, a mai spus Trump, o singura intalnire a fost de ajuns pentru ca intre ei sa se formeze o legatura de increder0e reciproca si s-a laudat ca la Singapore, a facut ceea ce stie el mai bine sa faca.

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: “Noi vom opri acest joc de-a razboiul, care ne costa o suma colosala de bani. Ce va pot spune este faptul ca ei vor sa cadem de acord. Cu asta ma ocup de o viata si imi iese cel mai bine.”

 Astazi, printr-un mesaj pe twitter, presedintele americant a adaugat, ca Phenianul nu mai reprezinta cea mai mare si cea mai periculoasa problema pentru Statele Unite. Totusi asigurarile date de Trump nu i-a impresionat prea mult pe senatorii americani.

O parte dintre ei au declarat ca promisiunea facuta de Kim Jong-Un, presedintelui Trump este una vaga si ca Statele Unite nu au avut de castigat nimic concret in urma acestei intalniri.

Dupa ce va face vizite la Seul si Beijing, secretarul de stat american Mike Pompeo se va intalni saptamana viitoare cu oficiali nord-coreeni, cu care va discuta despre detaliile procesului de denuclearizare si despre garantiile de securitate oferite la schimb de Statele Unite.