Scandal urias la colegiul "³Bogdan Petriceicu Hasdeu"³â£, din Buzau, Romania. Un elev de clasa a XI-a este la un pas de a fi exmatriculat dupa ce si-a exprimat parerea, pe un grup de socializare, despre profesoara lui de desen.

Publicat:03.11.2018, 09:16

Adolescentul a postat un videoclip în care femeia, îmbracata sumar, interpreteaza o melodie si danseaza lasciv. Cea în cauza s-a simtit lezata si a cerut consiliului profesoral exmatricularea baiatului, care prin gestul sau a generat un lung sir de comentarii.

Rafuiala dintre profesoara de desen si elev a început în momentul în care liceanul a postat pe grupul de facebook al Colegiului “Bogdan Petriceicu Hasdeu” un videoclip în care femeia, alaturi de alte doua tinere, interpreta o melodie de muzica usoara.

Adolescentul, elev în clasa a XI-a, tocmai primise, acum 3 saptamâni, nota 3 la... desen. Acum, ironic, a adaugat niste...aprecieri la adresa talentului artistic al tinerei sale profesoare.

”Colegiul Bogdan Petriceicu Hasdeu este liceul în care este interzisa purtarea barbii si a parului lung, dar unde preda una dintre cele mai luminate minti ale sistemului de învatamânt, aceasta struto-camila a artei, care se zbate între vocatia de a cânta si de a desena”, a comentat el.

Postarea baiatului a stârnit un potop de comentarii din partea colegilor. Unele într-un limbaj suburban. Cele mai multe faceau referire la miscarile profesoarei de desen.

Elena Voicu, mama elevului: “Doamna profesoara de desen a aflat despre ce a facut fiul meu, ca a facut un comentariu la videoclipul dumneaei, s-a dus la conducere si s-a propus media la purtare între 4 si 6 si dupa aia 2 cu exmatriculare. Mi se pare o decizie nedreapta si parerea mea este ca el nu a încalcat niciun punct din regulamentul scolar al liceului.”

Laurentiu Å¢epelus, director adjunct Colegiul National “B.P.Hasdeu” Buzau:Liceul desfasoara o ancheta interna si în functie de modul în care sunt argumentate punctele de vedere se va ajunge la aplicarea regulamentului în ceea ce priveste comportamentul elevului.”

Decizia de exmatriculare nu este, înca, definitiva.

Florina Stoian inspector scolar general ISJ Buzau: “Mama acestui elev a depus o petitie la inspectorat. Inspectorul va merge în zilele care urmeaza sa verifice cele afirmate si sa discute cu conducerea scolii. Este posibil ca elevul sa fi încalcat regulamentul intern si atunci sa vedem ce risca pentru faptele lui.”

Profesoara a transmis conducerii scolii ca refuza sa comenteze acest incident.