Google+

Elon Musk, furios dupa ce i-a fost refuzat dispozitivul pentru salvarea copiilor din Thailanda. Cum arata submarinul de mici dimensiuni - FOTO

In timp ce intreaga lume a stat cu ochii pe echipa de salvatori din Thailanda, Elon Musk a anuntat ca a construit un submarin de mici dimensiuni pentru a ajuta la evacuarea copiilor blocati in pestera.S-a dovedit că, în cele din urmă, salvatorii nu au mai avut nevoie de ajutorul miliardarului.


În urma operaţiunii meticulos planificate, marţi au fost scoşi la suprafaţă ultimii 4 copii şi antrenorul. Calvarul a început pe 23 iunie, când au rămas blocaţi într-o peşteră care s-a inundat din pricina ploilor torenţiale.

 

La ampla operaţiune de salvare, urmărită cu emoţie de întreaga lume, au participat o mie de oameni, inclusiv scafandri străini experimentaţi.

 

 

Incidentul i-a fost adus în atenţie miliardarului Musk de către un fan care l-a rugat să se implice în salvarea copiilor. Iniţial, miliardarul a trimis o echipă de ingineri, apoi a construit un mini-submarin din bucăţile rachete Falcon şi a zburat personal în Thailanda pentru a-l transporta echipelor care lucrau de câteva zile la salvarea băieţilor.

 

Deşi a donat aparatul guvernului thailandez, un oficial al provinciei în care a avut loc incidentul, şi coordonatorul echipei de salvatori, i-a transmis inventatorului că dispozitivul său nu este practic şi nu poate fi folosit.

 

„Dispozitivul donat nu este eficient pentru misiunea pe care o desfăşurăm aici. Este un echipament sofisticat, însă nu va funcţiona pentru nevoile noastre din peşteră”, a spus Narongsak Osotthanakorn.

 

Declaraţia oficialului a apărut pe Twitter, moment în care Elon Musk i-a replicat cu un printscreen în care a publicat corespondenţa dintre el şi Richard Stanton, şeful scafandrilor, în care i se cerea explicit să construiască dispozitivul cât mai repede.

 

Sursa: New York Post


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn