Eruptiile vulcanice din Hawaii fac primele victime. Un barbat a ajuns in stare grava la spital, dupa ce jetul de lava i-a atins un picior, tocmai cand iesea din casa. Autoritatile locale sunt ingrijorate, intrucat o autostrada importanta care serveste ca ruta de evacuare risca sa ramana blocata.

Publicat:21.05.2018, 15:20


Suvoiale vulcanice au mistuit zeci de locuinte pana acum, iar astazi autoritatile locale au anuntat primele victime. Mai grav a fost ranit un barbat, care a povestit ca a iesit afara, cand a fost stropit de lava care se indrepta spre casa.

El a fost transportat de urgenta la spital. Totodata, autoritatile sustin ca exita riscul ca o autostrada, ce reprezinta o ruta de evacuare pentru localnici, sa fie blocata de raurile de lava.

Este iadul pe pamant in aceste zile la Hawaii. Specialistii avertizeaza ca lava poate ajunge si in zone mai indepartate, intrucat aceasta ar putea sa curga prin pamant si iasa la suprafata la 50 de km distanta. Pana acum, cateva mii de oameni si-au parasit casele si au plecat. Alte doua mii de persoane au primit ordin de evacuare.