Google+

Festivalul ghetii a devenit o traditie in orasul rus Krasnoyarsk. La temperaturi de minus 27 de grade mai multi artisti din Europa si Asia s-au luat la intrecerem, creand o lume fantastica - VIDEO

Festivalul ghetii a devenit o traditie in orasul rus Krasnoyarsk. La temperaturi de minus 27 de grade mai multi artisti din Europa si Asia s-au luat la intrecerem, creand o lume fantastica - VIDEO
Embed:

Festivaulul ghetii a devenit o traditie in orasul rus Krasnoyarsk. 58 de artisti din Europa si Asia s-au luat la intrecere, creand o lume fantastica, cioplita in gheata.

 

La temperaturi de minus 27 de grade, artistii s-au straduit sa creeze sculpturi cat mai inedite pentru a castiga concursul. Vremea rece le-a zadarnicit treaba asa cum unele unelte nu functionau din cauza gerului aspru.

 

Olga ZHADETSKAYA, PARTICIPANTA BELARUS: “Ferestraul electric nu a  functionat din cauza gerului, asa ca am facut practic totul manual. Mi-au dat alt ferestrau, dar si acela s-a stricat.”

Chiar si asa, artistii au cioplit in gheata figurine impresionante. 

 

Olga ZHADETSKAYA, PARTICIPANTA BELARUS: “Acesta este capul bestiei noastre, un dragon. El doarme. Aici este gatul, spatele, iar aici avem aripa cu care acesta se protejeaza de vantul nordic.”

 

 Mido HARADA, PARTICIPANT JAPONIA: “Facem o sculptura care se numeste Cartea Dragostei. Din aceasta carte zboara o femeie, iar figura alteia o sprijina. Impreuna, ele simbolizeaza dragostea, iar cartea, este globul pamantesc. Astfel, dragostea domneste pe glob.”

 

 Atat organizatorii cat si participantii au laudat materialul de lucru, apa din raul Yenisei.

 

Alexand ZAYCEV, ORGANIZATOR: “Apa din Yenisei este una dintre cele mai limpezi din lume, iar acest albastru frumos al ghetii... daca va uitati veti observa ca este nuantata cu albastru. Am fost si la lacul Baikal, insa aceasta apa este mai calitativa si mai clara.”

 

 Castigatorul concursului a devenit un barbat din Rusia, care a realizat o sculptura numita “O cheie pentru toate usile”. Opera sa de arta intrunchipeaza o pasare inconjurata de lacati si are in loc de cioc o cheie.

 

Serghei NICOLAYEV, CASTIGATOR: "Pentru un profesionist este importanta partea tehnica. Sa pui bucata asta imensa de gheata pe un arc subtire, pe aceste picioruse subtiri, sa le balansezi corect. Am apelat la fizica si filozofie, care incontestabil isi are locul aici.”

 

 Castigatorul a plecat acasa cu un premiu de aproape 2 mii de dolari. Si ceilalti participanti s-au ales cu premii. Acestia au primit in dar unelte pentru sculptat. Operele vor ramane acolo pana cand temperaturile generoase le vor topi. Festivalul de gheata din Krasnoyarsk se afla la cea de-a 6 editie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn