Google+

Focurile ar trebui sa inceteze in estul Ucrainei din aceasta noapte. Armistitiulu anuntat de separatisti - VIDEO

Focurile ar trebui sa inceteze in estul Ucrainei din aceasta noapte. Armistitiulu anuntat de separatisti - VIDEO
Embed:

Focurile ar trebui sa inceteze in estul Ucrainei din aceasta noapte. Si asta pentru ca liderii separatistilor au anuntat un armistitiu unilateral, care ar trebui sa intre in vigoare in noaptea de miercuri spre joi. Pana atunci insa luptele nu se opresc, astfel autoritatile ucrainene au anuntat peste 20 de incalcari din partea rebelilor.

 

Alexandr ZAHARCENKO, LIDERUL SEPARATISTILOR DIN DONETK: ”Anunţăm că în noaptea de 14 spre 15 septembrie încetăm focul şi orice fel de acţiuni militare. Fac apel către partea ucraineana să ia în serios acest lucru şi să demonstreze că şi ei sunt gata să o facă în mod practic, nu doar la nivel de declaraţii.”

 

In mesajul sau, Zaharcenko a acuzat Kievul ca nu vrea sa solutioneze conflictul in mod pasnic, iar militarii vin cu provocari in fiecare zi. Liderul de la Donetk a chemat si partea ucraineana sa nu mai deschida focul, incepand de maine. Kievul nu a comentat deocamdata aceasta decizie.

 

La sfarsitul lunii august, reprezentantii Kievului si separatistilor s-au inteles sa inceteze focul incepand cu 1 septembrie, o data cu inceperea noului an scolar. Intelegerea insa a fost incalcata. Astazi, separatistii au anuntat ca circa 30 de locuinte, inclusiv o scoala, au fost avariate in orasul Makeevka, in urma atacurilor din partea militarilor ucraineni.

 

Sase persoane, intre care doi copii ar fi fost raniti. La randul lor, soldatii spun ca au fost atacati noaptea trecuta cu artilerie grea in satul Zaitevo, un militar a murit, iar altul a fost ranit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn