Google+

Furtuna in Bucuresti, Romania. Trafic de cosmar si scoli inchise, inainte sa cada o picatura de ploaie

In Bucuresti codul de vreme rea a creat confuzie, haos si chiar panica - inainte sa inceapa. Asta dupa ce primarul i-a rugat dimineata pe oameni, sa stea in case dupa ora 20, iar scolile si gradinitele, au fost inchise la ora 17.

 

Până la ora 21:00, ISU Bucuresti-Ilfov a acţionat: în Bucureşti - pentru îndepărtarea a 8 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice; în judeţul Ilfov - pentru extragerea apei din 4 subsoluri şi pentru îndepărtarea unui copac cazut pe carosabil. Ca urmare a acestor evenimente, 5 autoturisme au fost avariate. Nu au fost înregistrate victime.

 

Un copac a căzut peste o maşină pe Bulevardul Iuliu Maniu, în zona Pieţei Veteranilor. Alţi doi copaci au căzut în zona şoselei Kiseleff.

 

Cu câteva minute înainte de ora 20:00 a început să plouă în Capitală. De asemenea, un copac a căzut pe Calea Giuleşti peste firele de electricitate. În nordul Bucurestiului şi în Corbeanca s-a semnalat grindină puternică.

 

Copac căzut în zona Băneasa

Măsurile fără precedent i-au speriat pe mulţi, lăsaţi să plece de la serviciu, când încă era soare şi frumos. Stresaţi să îşi recupereze copiii în acelaşi timp, bucureştenii au blocat străzile, sau staţiile de metrou. Asta în pofida faptului că un cod galben, conform meteorologilor înseamnă - cităm - ” urmează fenomene temporar periculoase, pentru anumite activităţi, dar altfel obişnuite, pentru perioada respectivă, sau zona specificată”

 

La ora 9, oamenii au fost alertaţi că Bucureştiul intră sub... un cod galben de furtună. Gabriela Firea a convocat un comandament de vreme rea şi a avut o recomandare, care i-a speriat pe mulţi. “Aş dori să adresez o rugăminte bucureştenilor: dacă în această seară nu au drumuri urgenţe, necesare, să rămână acasă, pentru că după ora 20 vor începe aceste fenomene extremă şi este bine să ne protejăm ”

 

În acel moment, prognoza din Bucuresti anunţă un vânt de până la 65 de kilometri pe ora şi ploi de cel mult 35 de litri pe metru pătrat.

 

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn