Google+

Germania a adoptat o noua lege a avorturilor. Parlamentul a votat sa permita doctorilor sa mentioneze daca fac avorturi la cerere

Parlamentul german a aprobat o revizuire a controversatei legi privind avorturile, cunoscuta sub denumirea Paragraful 219a, in urma acestei schimbari, doctorii si spitalele vor putea mentiona pe site-urile lor web daca fac avorturi la cerere, insa organizatiile pentru drepturile femeilor cer abrogarea in totalitate a legii, sustinand ca nu asigura dreptul la informatie.

 

Înainte de această relaxare a prevederilor privind "reclama la avorturi", doctorii nu aveau voie să menţioneze că fac avorturi. În urma revizuirii, doctorii şi spitalele vor avea voie să menţioneze că fac avorturi, dar nu au voie să precizeze metodele de avort pe care le pun la dispoziţia pacientelor, informează postul ABC News.

 

Cu 371 de voturi pentru şi 277 împotrivă, modificarea a fost adoptată de Parlamentul german (Bundestag) în urma unui compromis între partidele din coaliţia de guvernare, Partidul Social Democrat (SPD, centru-stânga) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU, conservator).

 

Însă compromisul aprobat de Parlamentul german a fost criticat de organizaţiile pentru drepturile femeilor, care consideră că nici în acest moment legea nu asigură în totalitate dreptul la informaţie, relatează postul Deutsche Welle.

 

Social-democraţii germani ar fi vrut să abroge în totalitate legea privind avorturile, însă Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, s-a opus.

 

În cele mai multe spitale catolice din Germania nu se fac avorturi, o procedură medicală care este teoretic încă ilegală în Germania, însă practic permisă, din anul 1976, ca urmare a unei portiţe legale.

 

Sursa: Mediafax
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn