Tatal unuia dintre copiii blocati in pestera din Thailanda s-a rugat, pe toata perioada cat fiul sau se afla in pestert, si i-a ajutat, zilnic, pe salvatori.

Publicat:12.07.2018, 05:24Timp de aproape trei saptamâni, Adisak Wongasukchan, a declarat pentru CNN ca a încercat sa ajute cum poate pentru a grabi operaţiunea de salvare. De asemenea, a încercat sa ajute şi celelalte familii, încercând sa le insufle optimism.

În urma operatiunii meticulos planificate, marţi au fost scosi la suprafata ultimii 4 copii si antrenorul. Calvarul a început pe 23 iunie, când au ramas blocati într-o pestera care s-a inundat din pricina ploilor torentiale. La ampla operatiune de salvare, urmarita cu emotie de întreaga lume, au participat o mie de oameni, inclusiv scafandri straini experimentati.

Dupa ce baieţii au fost salvaţi, tatal a declarat ca “este extrem de fericit şi de recunoscator pentru toţi cei care s-au implicat în salvarea adolescenţilor”.

Deşi fiul sau a fost salvat, luni, barbatul a ramas pâna la finalul misiunii de salvare pentru a se asigura ca toţi copiii ies teferi din peştera.

Dupa ce au fost scoşi din peştera, cei 12 baieţi cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani au fost transportaţi la spital, iar medicii au declarat ca o stare de sanatate „buna”, deşi au slabit câte doua kilograme.

Purtând maşti chirurgicale şi haine sterile, o parte dintre parinţi şi-au putut vedea copiii pentru prima data, printr-un perete de sticla, într-un mediu controlat atent, scrie CNN. Pentru moment, parinţii nu pot sa se apropie mai mult de copii, pentru ca medicii se tem pentru sanatatea lor şi ca ar putea face infecţii, a precizat doctorul Chaiyawej Thanapaisarn.

Sursa: nypost.com