15 persoane au murit, in sud-vestul Chinei, dupa ce o femeie l-a atacat pe soferul unui autobuz in timp ce acesta era la volan.

Publicat:03.11.2018, 15:47Astfel, vehiculul a iesit de pe un pod si a cazut în râul Yangtze. Aceasta era furioasa ca barbatul nu a oprit în statia de autobuz în care ea trebuia sa coboare.

Din imaginile surprinse de o camera de bord si publicate de politia din Chongqing, se vede cum o femeie furioasa tipa la soferul autobuzului, în timp ce acesta conducea. Dupa aceea, femeia de 48 de ani l-a atacat cu telefonul mobil, iar el a încercat sa se apere. Când ea l-a lovit din nou, barbatul a tras brusc de volan spre stânga, iesind de pe un pod suspendat si plonjând în apa, informeaza CNN.

Potrivit martorilor, femeia realizase ca a uitat sa coboare la statia potrivita, asa ca i-a cerut soferului sa opreasca masina. Acesta i-a spus ca nu se poate, pentru ca nu exista o statie de autobuz în apropiere si a sfatuit-o sa coboare la urmatoarea.

Imaginile descoperite de autoritatile chineze au facut lumina în acest caz, întrucât initial nu se putea stabili cauza care a dus la producerea accidentului. Zile la rând, autobuzul a ramas pe fudul râului Yangtze, la 70 de metri adâncime.

Pentru stabilirea cauzei producerii accidentului, politistii au analizat peste 2.300 de ore surprinse de camerele de supraveghere, au discutat cu numerosi martori si au colectat filmulete surprinse de camerele de supraveghere ale altor masini. Astfel, vinovati pentru tragedie se fac atât soferul, cât si femeia.

În aceasta saptamâna, autobuzul a fost scos din apele râului. 13 trupuri au fost recuperate de scafandri, iar alte doua sunt cautate în continuare.