Google+

Gestul unui om al strazii a pacalit o lume intreaga. Cum a reusit sa stranga 400.000 de dolari

Povestea unui om al strazii din Statele Unite, care a impresionat o tara intreagă dupa ce i-a dat ultimii sai bani unei femei care ramasese fara benzina la masina, s-a dovedit a fi o minciuna.

 

Kate McClure şi Mark D’Amico au pornit o campanie pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt, în urma căreia au strâns peste 400.000 de dolari. Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit că întreg scenariul a fost „fabricat”, astfel că cei trei riscă între cinci şi 10 ani de închisoare pentru infracţiunea comisă.

 

În luna august, Bobbitt luase măsuri legale împotriva cuplului, susţinând că cei doi au profitat de banii pe care i-au strâns în numele său. De aceea, autorităţile americane au deschis o anchetă şi au descoperit că toţi trei au fost complici în tentativa de a păcăli oamenii, informează BBC News.

 

Astfel, procurorul ţinutului Burlington, Scott Coffina, a precizat într-o conferinţă de presă că „povestea care a generat această campanie părea prea bună ca să fie adevărată.”

 

„Din nefericire, aşa a fost. Întreaga campanie a fost construită pe o miniciună”, a mai spus el.

 

Potrivit anchetatorilor, întreaga strategie ar fi fost pusă la punct timp de o lună, înainte să fie lansată. Astfel, Kate McClure a anunţat că un om al străzii şi-a folosit ultimii 20 de dolari ca să o ajute, când i s-a stricat maşina în noiembrie 2017, astfel că îşi doreşte să-l ajute. Mesajul a fost însoţit de o fotografie în care aceasta apare alături de bărbat, un fost veteran şi dependent de droguri.

 

Impresionaţi de poveste, 14.000 de oameni au donat pentru bărbat şi s-au strâns 400.000 de dolari pentru presupusul om al străzii. Oamenii legii au descoperit, însă, că fotografia ar fi fost făcută după ce Kate McClure şi Mark D’Amico l-au văzut pe Johnny Bobbitt sub în pod, când se aflau la un cazino din apropiere.

 

În luna august, însă, relaţia celor trei a ajuns într-un impas în când Bobbitt a făcut plângere împotriva cuplului, susţinând că i-au folosit banii ca să ducă o viaţă extravagantă. Ei i-au cumpărat acestuia o camionetă, dar după aceea i-ar fi zis să o mute din faţa casei lor.

 

„Orice dolar pe care punea mâna se ducea pe droguri”, a spus D’Amico în lun august.

 

Când au văzut că donaţiile au depăşit pragul stabilit de ei, cel de 10.000 de dolari, cei doi au început să folosească banii, cumpărându-şi o maşină, plecând în vacanţe scumpe şi pariind la cazino. Potrivit anchetatorilor, din întreaga sumă Bobbitt a primit în jur de 75.000 de dolari.

 

Oamenii legii au mai descoperit şi mii de mesaje în care cuplul discuta despre situaţia financiară şi cum plănuiau să obţină mai mulţi bani de pe urma acestei poveşti.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn