Povestea unui om al strazii din Statele Unite, care a impresionat o tara intreaga dupa ce i-a dat ultimii sai bani unei femei care ramasese fara benzina la masina, s-a dovedit a fi o minciuna.

Publicat:17.11.2018, 16:26

Kate McClure si Mark D’Amico au pornit o campanie pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt, în urma careia au strâns peste 400.000 de dolari. Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit ca întreg scenariul a fost „fabricat”, astfel ca cei trei risca între cinci si 10 ani de închisoare pentru infractiunea comisa.

În luna august, Bobbitt luase masuri legale împotriva cuplului, sustinând ca cei doi au profitat de banii pe care i-au strâns în numele sau. De aceea, autoritatile americane au deschis o ancheta si au descoperit ca toti trei au fost complici în tentativa de a pacali oamenii, informeaza BBC News.

Astfel, procurorul tinutului Burlington, Scott Coffina, a precizat într-o conferinta de presa ca „povestea care a generat aceasta campanie parea prea buna ca sa fie adevarata.”

„Din nefericire, asa a fost. Întreaga campanie a fost construita pe o miniciuna”, a mai spus el.

Potrivit anchetatorilor, întreaga strategie ar fi fost pusa la punct timp de o luna, înainte sa fie lansata. Astfel, Kate McClure a anuntat ca un om al strazii si-a folosit ultimii 20 de dolari ca sa o ajute, când i s-a stricat masina în noiembrie 2017, astfel ca îsi doreste sa-l ajute. Mesajul a fost însotit de o fotografie în care aceasta apare alaturi de barbat, un fost veteran si dependent de droguri.

Impresionati de poveste, 14.000 de oameni au donat pentru barbat si s-au strâns 400.000 de dolari pentru presupusul om al strazii. Oamenii legii au descoperit, însa, ca fotografia ar fi fost facuta dupa ce Kate McClure si Mark D’Amico l-au vazut pe Johnny Bobbitt sub în pod, când se aflau la un cazino din apropiere.

În luna august, însa, relatia celor trei a ajuns într-un impas în când Bobbitt a facut plângere împotriva cuplului, sustinând ca i-au folosit banii ca sa duca o viata extravaganta. Ei i-au cumparat acestuia o camioneta, dar dupa aceea i-ar fi zis sa o mute din fata casei lor.

„Orice dolar pe care punea mâna se ducea pe droguri”, a spus D’Amico în lun august.

Când au vazut ca donatiile au depasit pragul stabilit de ei, cel de 10.000 de dolari, cei doi au început sa foloseasca banii, cumparându-si o masina, plecând în vacante scumpe si pariind la cazino. Potrivit anchetatorilor, din întreaga suma Bobbitt a primit în jur de 75.000 de dolari.

Oamenii legii au mai descoperit si mii de mesaje în care cuplul discuta despre situatia financiara si cum planuiau sa obtina mai multi bani de pe urma acestei povesti.