Un fost politist rus, care fusese deja condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea a 22 de femei, a fost declarat vinovat, luni, de alte 56 de crime.

Publicat:10.12.2018, 11:33

Curtea regionala din Irkutk, în Siberia, l-a declarat pe Mihail Popkov vinovat de uciderea a 56 de femei în perioada 1992-2007, a anuntat biroul procurorului într-un comunicat citat de agentia Interfax, relateaza Agerpres.

Cu 78 de crime în total, Mihail Popkov “bate cu mult recordul” altor doi cei mai cunoscuti ucigasi în serie din Rusia.

Mihail Popkov avea “o nevoie patologica de a ucide oameni”, se spune în text. De asemenea, el a fost declarat vinovat de violarea a zece dintre victimele sale.

El a fost condamnat la o a doua pedeapsa de închisoare pe viata.

Popkov fusese condamnat prima data în 2015, pentru uciderea si violarea a 22 de femei. Apoi, el a marturisit 59 de crime suplimentare, însa politia nu a putut demonstra adevarul spuselor sale decât în trei dintre acestea.

El îsi ucidea victimele dupa ce le invita sa faca un tur noaptea, uneori într-o masina a politiei, în afara orelor sale de lucru, lânga orasul Angarsk.

În calitate de politist, Mihail Popkov participase chiar la anchete asupra unora dintre crimele lui, pentru a deturna suspiciunile, au dezvaluit colegii sai.

În final, el a fost arestat în 2012 la Vladivostok, Extremul Orient rus, identificat dupa o ancheta la scara mare, ce a presupus inclusiv analize ADN din partea locuitorilor ale caror masini corespundeau urmelor de pneuri lasate la locurile crimei.

Printre alti ucigasi în serie rusi, Andrei Cikatilo a fost executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenti si copii în perioada sovietica. În 2007, un alt ucigas în serie, Aleksandr Piciuskin, a fost condamnat la închisoare pe viata pentru uciderea a 48 de persoane la Moscova.