Google+

Imagini surprinse cu drona in urma dezastrului provocat de uraganul Michael. ”E sters de pe fata pamantului”

Cel putin 12 oameni si-au pierdut viata din cauza uraganului Michael, al treilea cel mai puternic care a lovit vreodata teritoriul continental al Americii.

 

Sunt distrugeri uriaşe şi mare parte din coasta de nord-vest a Floridei a fost redusă la ruine. Peste un milion de oameni nu au electricitate. Michael a mai slăbit în intensitate, dar tot a adus ploi abundente şi inundaţii în Carolina de Nord.

 

Mexico Beach, primul oraş de coastă măturat de uraganul Michael. Case întregi par să fi fost pur şi simplu aruncate de vânt în mijlocul străzii. Doar acoperişurile se mai disting din mormanele de resturi. Cu cât înaintezi spre ocean, cu atât mai mari sunt distrugerile.

 

Tocmai am survolat Mexico Beach şi nu mai există. E şters de pe faţa pământului şi e îngrozitor de privit. N-am văzut niciodată aşa ceva”, a transmis Brooke Baldwin, corespondent CNN.

 

 

 

 

Cele mai multe dintre casele din Florida nu sunt făcute să reziste unui uragan mai mare de categoria trei, în timp ce Michael se apropia de cinci, maximul posibil, când a ajuns pe ţărm, lovind cu 250 de kilometri pe oră şi valuri de aproape trei metri.

 

 

 

Aflat mai la vest de Mexico Beach, Panama City a suferit distrugeri aproape la fel de mari.

 

Uraganul Michael arată de parcă mii de tornade au ridicat aceste clădiri. Sunt clădiri care au fost făcute bucăţi. Metal smuls şi răsucit în jurul stâlpilor care apoi au fost puşi la pământ, linii de tensiune căzute pe străzi în tot oraşul”, a transmis Dianne Gallagher, corespondet CNN.

 

Un marfar cu zeci de vagoane a fost rasturnat de pe şine, după cum se vede în câteva imagini filmate dintr-o dronă.

 

Ordine de evacuare au fost în vigoare pentru toate oraşele de coastă precum acesta, dar nu toţi localnicii le-au ascultat.

 

Evaluarea pagubelor abia a început, iar multe localităţi sunt încă izolate.


Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn