Imigrantii porniti in masa din Honduras in speranta ca vor ajunge in Statele Unite raman blocati la granita cu Mexicul. Autoritatile incearca sa-i convinga pe oameni sa se intoarca in tara lor. Presedintele Donald Trump a declarat ca migrantii nu au ce cauta in America si ca ar putea mobiliza armata daca va fi nevoie.

Publicat:21.10.2018, 11:56


Mii de oameni au fost blocati pe podul de peste raul care separa Guatemala de Mexic. Primii imigranti care au ajuns acolo au incercat sa formeze o coada ordonata, dar asta a durat doar cateva minute - pentru ca din urma veneau tot mai multe persoane.

La un moment dat au fost ciocniri cu politistii mexicani, care au folosit bastoanele si gazele lacrimogene. Dupa o jumatate de ora de tensiune, multimea s-a linistit. Unii au sarit de pe pod in apele raului.

”Vrem o viata mai buna. Nu suntem aici pentru ca suntem criminali. Suntem aici pentru ca vrem o viata mai buna pentru copiii nostri.”

 Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Sunt niste criminali, care vor sa vina in tara noastra.”

 Presedintele american a multumit Mexicului pentru eforturile pe care le face ca sa opreasca valul de imigranti.

Enrique PENA NIETO, PRESEDINTELE MEXICULUI: ”Mexicul nu permite si nu va permite intrari neregulate in tara si cu atat mai putin fortarea granitei.”


Caravana migrantilor a pornit in urma cu o saptamana, din nordul Hondurasului. Oamenii fug de mizeria si de violentele din tara lor, unde doua treimi din populatie traieste sub pragul saraciei, iar bandele criminale fac legea.