Google+

In Bucuresti, Romania va fi creata cea mai mare biblioteca de materiale din Europa: "Te simti bine lucrand aici, pur si simplu"

Un grup de tineri din Bucuresti, Romania ne arata ca ideile bune pot salva cladiri uitate si le pot transforma in spatii de creatie.

 

Asa s-a intamplat si cu o fabrica de bumbac din Capitala, devenita acum casa artistilor din industriile creative, fie ca vorbim despre designeri, arhitecti sau pictori.

 

Hala gazduieste studiouri sau ateliere de lucru, iar in jurul ei s-a creat una dintre cele mai puternice comunitati creative din Romania. Ne aflam in cartierul Timpuri Noi, iar aceasta fabrica era in trecut unul dintre cele mai importante puncte de lucru ale industriei bumbacului din Romania.

 

Acum, in cladirea gri, se nasc idei si obiecte unicat, create de tineri artisti. Aici l-am gasit pe Mihai Toma, cunoscut in lumea publicitatii drept "Einstein".

 

Mihai: "Ma ocupa de crearea de instalatii interactive pentru industria publicitatii".

 

Obiectele sale ajung in baruri si sunt folosite de companii la promotii.

 

Totul este lucrat la Nod Maker Space, adica spatiul oamenilor care creaza obiecte manual. Aparatura speciala de prelucrat materiale este pusa la dispozitia tuturor celor care isi inchiriaza aici studiouri.

 

Unul dintre fondatorii acestui loc este Florin, co-fondator Nod Maker Space: "Spatiul nu mai fusese folosit de mult timp, era intr-o paragina. Am scris proiectul, l-am prezentat mai multor companii de pe piata romaneasca si internationala care au spus da, e foarte util conceptul acesta in Bucuresti".

 

Spatiul este folosit in mare parte de designeri si arhitecti.

 

Razvan Oprea, arhitect: "Indiferent din ce domeniu provii, te simti bine lucrand aici, pur si simplu. Te inspira"

 

Iar o data pe saptamana, toata comunitatea se asaza la o masa romaneasca, pregatita chiar de artisti.

 

De la bucatarie, Paul ne conduce in studioul sau, unde ne arata creatia sa preferata: "Este o vaza ceramica, s-a nascut de la un obiect din hartie, dupa care l-am transformat intr-unul de carton si apoi l-am facut din ceramica. Poate fi prins pe frigider sau pe calorifer".

 

Pentru ca s-a bucurat de succes, spatiul se va extinde. Pe o suprafata de 1000 de metri patrati, cu o investitie de aproape 300.000 de euro, va fi creata cea mai mare biblioteca de materiale din Europa, o biblioteca ce va cuprinde 10.000 de tipuri de materiale.

 

Nod Maker Space contine in prezent 15 studiouri de lucru, 300 de metri patrati de birouri open space si 150 de metri patrati - ateliere de prelucrare.

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn