Locuitorii din Dubai ar putea calatori in cativa ani cu taxiuri zburatoare. Asta isi propune o companie, care a efectuat primul test pentru asa numita drona-taxi. Vehiculul se va putea afla in aer maxim 30 de minute si transporta doar doi pasageri, care vor ajunge la destinatie fara ambuteiaje.

Publicat:26.09.2017, 14:35

Primul test al taxiului zburator a trecut cu succes, dar a fost efectuat fara niciun pasager la bord. Vehiculul seamana cu un mic elicopter cu doua locuri. Deasupra cabinei este montat un inel larg cu 18 elice. Cei care vor calatori cu el, trebuie sa stie ca taxiul va putea zbura maxim 30 de minute. Avantajul este ca vor ajunge la destinatie fara ambuteiaje.

”Volocopterul va veni, va lua pasagerul in mod automat si il va duce la destinatie.”

Cei care vor dori sa calatoreasca cu taxiul zburator fara pilot si-l vor putea rezerva printr-o aplicatie speciala. Producatorii spun ca vehiculul este dotat cu baterie de rezerva si doua parasute, insa anunta ca mai e nevoie de timp si inca de cateva teste pentru a se asigura ca acest mijloc de transport nu va pune in pericol viata oamenilor.