Operatorul aerian TAP Air Portugal se retrage de pe piata din Romania incepand cu sfarsitul lunii ianuarie 2019, din cauza profitabilitatii scazute pe rutele operate.

Publicat:10.12.2018, 12:20

"Compania aeriana TAP Air Portugal informeaza ca, începând cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directa Lisabona - Bucuresti. Clientii cu bilete de avion deja cumparate vor fi protejati pe zborurile altor companii aeriene si vor fi informati despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor. Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numarul de telefon: +351 218 411 100", potrivit unui comunicat al operatorului.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost a doua încercare de operare pe piata din România.

"Operarea reluata si-a dovedit, înca o data, profitabilitatea scazuta, care n-ar justifica continuarea zborurilor pe ruta Lisabona - Bucuresti", se precizeaza în comunicat.
TAP Air Portugal a revenit în iulie 2017 în România, cu zboruri directe pe ruta Lisabona - Bucuresti, si estima ca va transporta, pâna la finele anului respectiv, 70.000 de pasageri. Compania aeriana a renuntat si în 2016 sa mai opereze zboruri din si catre România.
Compania aeriana portugheza a fost desemnata, anul trecut, cea mai sigura companie aeriana din Europa de Vest, conform unui raport JACDEC privind siguranta companiilor aeriene. În acelasi timp, North American Magazine a desemnat compania TAP ca fiind cea mai buna companie aeriana din Europa în ultimii cinci ani.