Google+

Incendii de vegetatie in SUA: cel putin 10 persoane au murit, iar alte 100 sunt grav ranite

Mai multe zone din regiunea viticola a Californiei sunt afectate de incendii care se extind cu repeziciune, cel putin 10 persoane pierzandu-si viata, iar alte 100 fiind grav ranite, anunta BBC, care precizeaza si ca au fost anuntate evacuari masive.

 

Aproximativ 20.000 de persoane au părăsit Napa, Sonoma şi Yuba după ce incendiile au izbucnit, guvernatorul Californiei declarând starea de urgenţă, în timp ce pompierii încearcă să stingă focul.

 

“Aceste incendii continuă să ameninţe mii de locuinţe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenţi”, a anunţat guvernatorul.

 

Şeful Departamentului de Protecţie împotriva incendiilor, Kim Pimlott, a afirmat că aproximativ 1.500 de clădiri au fost deja distruse. Încă nu este cunscută cauza incendiilor, care au izbucnit duminică noaptea.

 

Şeful Departamentului de pompieri din Napa a a avertizat că eforturile de stingere a focului sunt împiedicate de condiţiile existente la faţa locului.

 

O persoană a murit în Mendocino, unde au ars suprafeţe întinse, alte persoane au fost rănite, iar altele sunt date dispărute. Numeroşi lucrători la viile din zonă au fost salvaţi în cursul nopţii.

 

Incendiile se extind rapid din cauza combinaţiei dintre vântul puternic, umiditatea scăzută şi vremea caldă şi uscată.

 

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un avertisment pentru zona San Francisco, potrivit căruia “orice incendiu va izbucni are mari şanse să se extindă rapid”.

 

Proprietarul unei vii a declarat pentru LA Times că el crede că proprietatea îi este distrusă după ce el şi familia lui au scăpat dintr-un incendiu duminică noaptea. El a povestit cum o rafală de vânt a intensificat focul şi el şi familia au fost înconjuraţi de flăcări.

 

Conform estimării Departamentului de pompieri, mii de hectare au fost deja distruse în cel puţin 14 incendii.

 

Sursa: News.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn