Incet, dar sigur, tehnologia ne inlocuieste. In premiera mondiala, doi adolscenti din Australia au fost salvati de la inec, de o drona care survola deasupra oceanului. Cei doi au ajuns prea departe in larg si nu mai avea pentru a ajunge la mal. Deoarece riscau sa se inece si ei, salvamarii au trimis o drona, pe care abia o testau si care i-a salvat pe tineri si a filmat tot procesul.

Publicat:18.01.2018, 16:00

Din imaginile filmate cu drona se vad cei doi adolescenti de 15 si 17 ani, aflati la 700 de metri distanta de la tarm. Ei au fost dusi acolo de valurile uriase care depaseau inaltimea de 2 metri. Se observa cum acestia  incearca cu disperare sa se tina la suprafata. Imediat, drona ii localizeaza, vine exact deasupra celor, se da mai in jos si arunca un obiect de culoare galbena, care ajuns in apa se desface si se transforma intr-o perna gonflabila.

Cei doi o inhata si se sprijina de ea cu o mana, iar cu cealalta inoata ca sa ajunga la mal. Curios este faptul ca operatiunea de salvare a avut loc in timp ce dispozitivul era abia testat si nu fusese folosit inca niciodata pentru asemenea cazuri. Incidentul s-a petrecut pe o plaja din Australia.

Autoritatile locale au povestit ca au fost alertate de doua tinere, care erau impreuna cu adolescentii. Salvamarilor le-a venit imediat ideea sa trimita drona pe care ei o testau in ultimile 18 luni. Astfel, adolescentii au ajuns la mal, fara ca o alta persoana sa intre in apa. Autoritatilor locale au alocat 340 de mii de dolari pentru achizitionarea unei flote intregi de drone.

Unele dintre ele au ca misiune depistarea rechinilor, altele sunt echipate cu plute gonflabile, dar si cu alarme si boxe prin care salvamarii pot transmite informatii importante.