Google+

Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului: ”Statistic, si acum poate sa vina un cutremur mare, de peste 7” - VIDEO

Mircea Radulian, director stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a declarat pentru Ştirile Pro TV ca, din punct de vedere statistic, Romania trebuie sa se astepte ”oricand” de acum incolo la un seism mare.

 

Radulian subliniază faptul că ultimul ”cutremur mare” produs în România, cu o magnitudine de peste 7, a fost în anul 1986 - ceea ce înseamnă, în opinia sa, că ”deja suntem în situaţia în care ar putea apărea şi cutremur de peste 7”, chiar dacă astăzi am avut parte de un seism cu magnitudinea de 5,8.

 

 Dacă ne referim la cutremurele mari, de peste 7, acum deja ultimul cutremur de peste 7 a fost în 1986, deci acum vreo 28 ... cam aşa de ani.

 

 Deci statistic ce se întâmplă: şi acum poate să vină un cutremur mare. Nu neapărat legat de cutremurul ăsta de azi, de 5,8, dar în pespectivă putem să ne aşteptăm şi la un cutremur mare.

 

 Adică peste 7, da. Numai că, într-adevăr, ele sunt mai puţin frecvente decât cele de mică intensitate. Însă deja suntem în situaţia în care ar putea apărea şi cutremure de peste 7.

 

Regimul seismic, ca să fiu cinstit, nu pare să indice acest lucru, adică, totuşi, activitatea nu este deosebită din acest punct de vedere, dar din păcate de multe ori cutremurele mari pot să apară şi pe un fond de activitate destul de normală, fără să aibă nişte precursori sau nişte anomalii care să spună uite se întâmplă ceva acolo în Vrancea.” - a declarat Mircea Radulian, director INFP, pentru Ştirile Pro TV.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn