Google+

Intre 10 si 20 de persoane, inca date disparute dupa tragedia de la Genova

Intre 10 si 20 de persoane sunt inca date disparute dupa prabusirea unei portiuni din viaductul Morandi al autostrazii A10, in apropiere de orasul italian Genova, a declarat joi Francesco Cozzi, seful procuraturii genoveze.

 

Cozzi a declarat prin telefon pentru Reuters că aceasta este o ipoteză de lucru pe baza informaţiilor furnizate de rudele celor dispăruţi şi a numărului de vehicule despre care se crede că s-ar fi aflat pe pod marţi în momentul producerii accidentului.

 

Potrivit autorităţilor italiene, 38 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii tronsonului de autostradă, scrie Agerpres.

 

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a cerut joi societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit marţi să suspende unele taxe de trecere, relatează AFP.

 

“Dacă aş fi fost un şef al (societăţii) Autostrade per l’Italia, aş fi suspendat unele taxe, însă imediat după producerea tragediei”, a spus Salvini după ce a vizitat răniţii.

 

 “Chiar în acest moment, ambulanţele plătesc taxe pe autostrăzi! Mă întreb unde au unii inima şi creierul”, a adăugat el în timp ce guvernul italian a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit la Genova"

 

 “Mă aştept ca taxele de trecere să fie suspendate astăzi”, a adăugat el. “Să arate cel puţin că dau un semn de bunăvoinţă. Societatea a încasat 3,5 miliarde de euro din taxe anul trecut. Având în vedere dezastrul pe care l-au provocat, cred că îşi pot permite câteva săptămâni fără taxe”, a mai spus Matteo Salvini.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn