Intre 10 si 20 de persoane sunt inca date disparute dupa prabusirea unei portiuni din viaductul Morandi al autostrazii A10, in apropiere de orasul italian Genova, a declarat joi Francesco Cozzi, seful procuraturii genoveze.

Publicat:16.08.2018, 13:17

Cozzi a declarat prin telefon pentru Reuters ca aceasta este o ipoteza de lucru pe baza informatiilor furnizate de rudele celor disparuti si a numarului de vehicule despre care se crede ca s-ar fi aflat pe pod marti în momentul producerii accidentului.

Potrivit autoritatilor italiene, 38 de persoane si-au pierdut viata în urma prabusirii tronsonului de autostrada, scrie Agerpres.

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a cerut joi societatii care gestioneaza tronsonul de autostrada care s-a prabusit marti sa suspende unele taxe de trecere, relateaza AFP.

“Daca as fi fost un sef al (societatii) Autostrade per l’Italia, as fi suspendat unele taxe, însa imediat dupa producerea tragediei”, a spus Salvini dupa ce a vizitat ranitii.

 “Chiar în acest moment, ambulantele platesc taxe pe autostrazi! Ma întreb unde au unii inima si creierul”, a adaugat el în timp ce guvernul italian a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societatii care gestioneaza tronsonul de autostrada care s-a prabusit la Genova"

 “Ma astept ca taxele de trecere sa fie suspendate astazi”, a adaugat el. “Sa arate cel putin ca dau un semn de bunavointa. Societatea a încasat 3,5 miliarde de euro din taxe anul trecut. Având în vedere dezastrul pe care l-au provocat, cred ca îsi pot permite câteva saptamâni fara taxe”, a mai spus Matteo Salvini.