Google+

Jaf ca-n filme pe o sosea din Elvetia. Cum s-au ales 3 hoti cu 26 de milioane de euro

Mai multi barbati cu fetele acoperite au jefuit o masina blindata, care transporta zeci de milioane de euro, pe o sosea din Elvetia.

 

Complicii hoţilor au răpit-o pe fiica unuia dintre paznicii care asigurau protecţia transportului, într-o localitate din Franţa. Tânăra de 22 de ani, fiică a unuia dintre cei doi gardieni, a fost răpită din locuinţa sa din Lyon de doi indivizi care s-au dat drept instalatori.

 

Potrivit unei surse din poliţie citate de Reuters, trei bărbaţi neidentificaţi ar fi furat până la 26 de milioane de euro. Înarmaţi şi purtând mănuşi şi hanorace, cei trei au fugit de la locul jafului – care a avut loc într-o parcare din localitatea Chavornay, situată la nord de Lausanne - într-o maşină de lux de culoare închisă.

 

„Destinaţia hoţilor este necunoscută. Fiica unuia dintre gardieni a fost ţinută ostatică, dar apoi a fost eliberată. Nicio persoană nu a fost rănită”, a precizat poliţia din localitatea Vaud, într-un comunicat de presă, fără să dea detalii despre suma furată de aceştia.

 

Jean-Cristophe Sauterel, purtător de cuvânt al poliţiei, a precizat că în maşină se aflau doi paznici, atunci când a avut loc jaful. Ei erau responsabili pentru siguranţa transportului, în valoare de 15 – 30 de milioane de franci elveţieni, a precizat o sursă din poliţia franceză.

 

„În ceea ce priveşte motivele sau detaliile jafului, nu vă pot oferi alte informaţii. Colaborăm cu anchetatorii francezi pentru identificarea persoanelor responsabile pentru jaf şi luarea de ostatici. Dar vă putem spune că avem de-a face cu o grupare extrem de organizată, care a pregătit atacul”, a mai spus purtătorul de cuvânt pentru Reuters.

 

Sursa: Reuters


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn