Google+

Kim Jong-un a dat petrecere dupa testul ”bombei cu hidrogen” - FOTO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat o receptie mare pentru a felicita oamenii de stiinta si tehnicienii care au lucrat la testul nuclear de saptamana trecuta, a anuntat duminica agentia de presa KCNA, citata de Reuters.

 

Agenţia nu a precizat când a avut loc banchetul, dar analiştii cred că a fost sâmbătă.

 

Fotografii publicate de KCNA îl arată pe liderul communist zâmbind, la Teatrul Poporului, alături de doi oameni de ştiinţă eminenţi: Ri Hong Sop, şeful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, şi Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Muniţiei din cadrul Partidului Muncitorilor.

 

 

Ri şi Hong au jucat roluri vitale în programul nuclear nord-coreean. Ei au fost fotografiaţi la distanţă mică de Kim în timpul testelor militare şi inspecţiilor.

Coreea de Nord a afirmat că cel mai recent test a reprezentat un progres important pentru bomba cu hidrogen. Nu a existat nicio confirmare independentă, dar unii experţi occidentali afirmă că există suficiente dovezi care sugerează că statul izolat fie a dezvoltat o bombă cu hidrogen, fie este aproape.

 

 

KCNA a scris că oamenii de ştiinţă şi tehnicienii “au adus acest eveniment fericit, minunat, din istoria naţională – un eveniment şi mai măreţ prin succesul perfect în testarea bombei H”.

 

În discursul rostit, Kim i-a lăudat pe oamenii de ştiinţă pentru că “au preluat iniţiativa” pentru atingerea “obiectivului final de a completa forţa nucleară a statului”.

 

 

“Testul recent al bombei H este marea victorie câştigată de poporul coreean, cu preţul sângelui lor, strângând cureaua în această perioadă arzătoare”, a spus liderul de la Phenian. 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn