Artele martiale o tin in forma pe o bunica din Canada. Pensionara, in varsta de 72 de ani, se antreneaza serios. Si de curand a reusit sa obtina centura neagra, dupa ce si-a infruntat in lupta propria fiica.

Publicat:14.12.2016, 10:06

Hannah Fraser practica taekwondo de patru ani. S-a apucat de arte martiale pe cand avea 68 de ani, dupa ce a suferit un infarct care a i-a subrezit sanatatea, dar i-a dat impulsul sa faca o schimbare. Impresionat de ambitia bunicii, un maestru in arte martiale a antrenat-o gratuit, tinand cont de varsta si de problemele ei de sanatate.

Woo Yong Jung, profesor de taekwondo: "A avut o evolutie extraordinara. In comparatie cu alte persoane de varsta ei, este mai puternica si are o stare excelenta de sanatate."

Ca sa obtina centura neagra, pensionara a trebuit sa isi infrunte in lupta fiica, si ea detinatoare a unei centuri negre. Femeia spune ca nu i-a facut mamei ei viata usoara.

Adelle Fraser, fiica batranei: "Nu am vrut sa fiu partinitoare. Mi-am dorit sa ii ofer ocazia sa demonstreze ce poate."

Alte probe pe care le-a trecut cu brio: sa crape bucati de lemn cu lovituri de mana si de picior si sa sparga o placa de ciment. Cum te simti atunci cand obtii centura neagra la 72 de ania

Hannah Fraser: "A fost extraordinar! Am incercat sa ma abtin de la injuraturi."

Bunica vrea acum sa obtina un grad superior, insa pentru asta trebuie sa isi continue pregatirea. Si va da o noua proba in iarna anului viitor. In familia pensionarei sunt in total cinci centuri negre. Ginerele si cei doi nepoti ai ei au trecut la randul lor acest examen.