Google+

La aproape doua saptamani de la referendumul din Catalonia, presedintele a semnat declaratia de independenta, dar imediat a si suspendat-o - VIDEO

La aproape doua saptamani de la referendumul din Catalonia, presedintele a semnat declaratia de independenta, dar imediat a si suspendat-o - VIDEO
Embed:

La aproape doua saptamani de la referendumul din Catalonia, presedintele regiunii a semnat declaratia de independenta, dar imediat a si suspendat-o. Liderul de la Barcelona a spus ca a facut acest lucru pentru a incepe in urmatoarele saptamani un dialog cu Madridul. Reprezentantii guvernului spaniol au respins declaratia de independenta.

 

Carles PUIGDEMONT, PRESEDINTELE CATALONIEI: ”Astazi imi asum mandatul pentru  ca regiunea Catalonia sa devina un stat independent sub forma unei republici.”

 

 Cu o ora si jumatate intarziere, presedintele Cataloniei si-a inceput discursul in Parlament. Oficialul a spus ca cei mai multi dintre catalani isi doresc ruperea de Spania si a semnat declaratia de independenta, insa a cerut Parlamentului ca aceasta sa nu intre in vigoare imediat si a explicat motivul. 

 

Carles PUIGDEMONT, PRESEDINTELE CATALONIEI: ”Eu si Guvernul catalan propunem Parlamentului suspendarea declaratiei de independenta pentru a fi lansat un dialog in urmatoarele saptamani.”

 

 La Madrid, reprezentantii guvernului au respins declaratia de independenta, iar premierul a anuntat ca va analiza situatia si se va gandi la urmatorii pasi.

 

Soraya Saenz DE SANTAMARINA, VICEPREMIERUL SPANIOL: ” Discursul presedintelui din Catalonia a fost  al unui om care habar nu are unde e, unde merge si cu cine vrea sa mearga.”

 

 Mii de oameni s-au adunat aseara in fata parlamentului regional din Catalonia pentru a asculta discursul presedintelui. Fortele de ordine au luat masuri sporite de securitate, insa totul a trecut fara incidente. Referendumul privind independenta Cataloniei a avut loc pe 1 octombrie. Peste 90 la suta dintre cei care au votat au ales separarea regiunii de Spania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn