Lansare noile modele iPhone 2018. Apple a prezentat miercuri iPhone-uri mai mari si ceasuri pentru monitorizarea sanatatii bazate pe design-ul modelelor actuale.

Publicat:13.09.2018, 04:50

Lansare noile modele iPhone 2018. Noile telefoane, bazate pe modelul de anul trecut iPhone X, se numesc XS si XS Max. Noul iPhone XS are ecran de 5,8 inchi, iar iPhone XS Max de 6,5 inchi, în conformitate cu asteptarile de pe Wall Street.

Apple foloseste sufixul ”S” atunci când modernizeaza componente dar lasa neschimbat exteriorul unui telefon. Modelul de anul trecut iPhone X, pronuntat ”zece”, a reprezentat o schimbare majora de design. Apple a deschis evenimentul cu anuntul ca noua gama Apple Watch Series 4 va avea ecrane edge-to-edge, la fel ca ultimele modele de telefoane, de peste 30% mai mari comparativ cu modelele actuale.

Noul ceas, pozitionat ca un dispozitiv de monitorizare a sanatatii mai complex, va putea sa identifice bataile neregulate ale inimii si sa faca automat un apel telefonic de urgenta, daca detecteaza ca utilizatorului i se face rau, tintind în acest fel si cumparatori mai în vârsta.

Actiunile producatorului de dispozitive de fitness Fitbit au scazut cu circa 3,7% dupa prezentarea Apple Watch Series 4. Titlurile Garmin au pierdut cresterea din prima parte a tranzactiilor de miercuri, de la New York, fiind cotate în stagnare. Actiunile producatorilor de componente optice Lumentum Holdings si Finisar, care asigura functia Face ID a iPhone X si tehnologia camerei TrueDepth, au coborât cu 1,6%, respectiv cu 0,4%. Cupertino, California

Evenimentul a fost organizat la Steve Jobs Theater, de la sediul circular al Apple din Cupertino, California.

Desfaşurarea evenimentului de lansare:

UPDATE 21:40 Preţuri: iPhone Xs, Xs Max şi Xr

iPhone Xs: începe de la 1.000 de dolari. Precomenzi din 14 septembrie, livrari din 21 septembrie.

iPhone Xs Max: începe de la 1.100 de dolari. Precomenzi din 19 octombrie, va fi livrat din 26 octombrie.

iPhone Xr: începe de la 750 de dolari . Precomenzi din 14 septembrie, livrari din 21 septembrie.

UPDATE 21:25 Este prezentat noul iPhone Xr, cu ecran de 6,1 inci. Construit din aluminiu, ecran dintr-o margine în alta şi disponibil într-o mulţime de culori.

Ecranul este LCD edge-to-edge, cu design iPhone X, este cel mai avansat ecran LCD la un smartphone: Liquid Retina Display.

Camera de pe spate are 12MP, wide-angle, cu rezoluţie la fel ca la iPhone Xs şi Xs Max

UPDATE 21:20 iPhone Xs şi Xs Max au suport dual SIM.

UPDATE 21:10 iPhone Xs are doua camere de câte 12 megapixeli. Cea mai mare deschidere a ramas la f/1.8. Camera de selfie are 7 MP f/2.2

UPDATE 20:40 În aceste momente este prezentat noul iPhone Xs. Are un ecran de 5,8 inci şi vine în trei culori: auriu, argintiu şi gri. Este rezistent la praf şi apa, dar şi la contactul cu alte lichide.

Ecran Super Retina, OLED de 5,8 inci. Ecranul este mai mare ca la modelul de 5,5 inci, dar telefonul este mai mic.

Este lansat şi un model mai mare, cu ecran OLED de 6,5 inci, cel mai mare model de iPhone de pâna acum: iPhone Xs Max.

iPhone Xs şi iPhone Xs Max vin cu opţiune de 512 GB spaţiu de stocare.

UPDATE 20:10 Jeff Williams prezinta noul Apple Watch seria 4

UPDATE 20:00 Începe oficial evenimentul. Tim Cook susţine ca au fost vândute 2 miliarde de dispozitive cu iOS şi îl numeşte ”cel mai personal sistem de operare”.

Pe site-ul Apple a aparut o scurgere de informaţii despre noile telefoane iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR chiar cu câteva ore înainte ca acestea sa fie lansate oficial.

Lansarea oficiala a noilor telefoane Apple - iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR - are loc în aceasta seara.

Potrivit The Verge, primii care au observat numele noilor telefoane Apple au cei de la publicaţia online ATH, într-un fişier XMP din codul site-ului. 

Astfel noul iPhone XS este asociat cu produse care urmeaza sa fie vândute în curând, inclusiv asigurarea Apple, carcase de telefoane şi braţari pentru noul ceas Watch.

În fişierul XMP mai apar şi referiri la iPhone XR şi iPhone XS Max.

De asemenea, potrivit 9to5 Mac se confirma unele zvonuri aparute pâna acum, care susţineau ca noul iPhone XS va fi disponibil în 3 versiuni: cu stocare de 64 GB, 256 GB şi 512 GB. Este pentru prima data când Apple ofera un spaţiue de stocare atât de mare într-un iPhone, de jumatate de terabyte.