Google+

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko: "Liderii mondiali trebuie sa-si consolideze pozitiile impotriva agresiunii rusesti" - VIDEO

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko: "Liderii mondiali trebuie sa-si consolideze pozitiile impotriva agresiunii rusesti" - VIDEO
Embed:

Liderii mondiali trebuie sa-si consolideze pozitiile impotriva agresiunii rusesti. A spus-o presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, in cadrul adresarii anuale a acestuia, ce a avut loc in Rada Suprema. Liderul de Kiev a criticat dur politicile lui Putin si a spus ca nu va permite ca sanctiunie impuse Rusiei sa fie ridicate in totalitate.

 

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI: “Rusia sustine miscarile populiste de dreapta si de stanga, promoveaza euroscepticismul, se implica in alegerile din toata lumea, se implica in referendumuri, precum a fost in Olanda.”

 

Porosenko sustine ca “agresiunea rusa” a luat tarile europene prin surprindere. 

 

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI: “Au fost ignorate toate semnalele importante. Si provocarea din Tuzla, si discursul agresiv al presedintelui rus in cadrul Conferintei de securitate de la Munich din 2007 unde, in principiu, i-a prevenit pe toti, si atacul Rusiei asupra Georgiei in 2008, si prima reactie la ocuparea Crimeei.”

 

Presedintele ucrainean le-a cerut liderilor mondiali sa isi consolideze pozitiile in lupta impotriva “agresiunii rusesti”.

 

Cat despre sanctiunile economice impuse Rusiei de catre tarile vestice, Porosenko a declarat ca Ucraina nu va permite ridicarea completa a acestora. Adresarea presedintelui catre Rada Suprema are loc anual, fiind stabilita prin Constitutia Ucrainei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn