Liderul opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, nu a avut parte de nicio clipa de libertate. Dupa 30 de zile petrecute dupa gratii, astazi acesta a fost retinut chiar la iesirea din penitenciar. Acum el este acuzat de incalcarea legii privind protestele si risca inca 20 de zile de inchisoare.

Publicat:24.09.2018, 13:32

Navalnii a fost retinut chiar la usa penitenciarului de catre militarii trupelor speciale, care l-au incarcat intr-o masina si l-au dus intr-o directie necunoscuta, a transmis initial un canal de televiziune independent rus.

Ulterior, asociatul politicianului, Leonid Volkov, a scris pe Twitter ca opozantul a fost dus la o sectie de politie din Moscova, fiind acuzat de incalcarea legii privind protestele, ceea ce a dus la vatamarea unor persoane, infractiune care se pedepseste cu 20 de zile de inchisoare.

Opozantul rus a fost retinut luna trecuta de politie langa locuinta sa. Atunci el a fost condamnat la inchisoare pentru organizarea unei manifestatii neautorizate in capitala rusa in luna ianuarie, cand a chemat la boicotarea alegerilor prezidentiale la care nu i s-a permis sa participe.

Navalinii a declarat atunci ca pedeapsa cu inchisoarea a fost orchestrata de catre autoritati pentru a descuraja protestele in masa impotriva reformei pensiilor, care urmau sa aiba loc chiar in ziua alegerilor locale, pe 9 septembire. Peste 800 de persoane din toata Rusia au fost retinute in timpul manifestatiilor.