Marea Britanie a fost lovita de fulgere de 15.000 - 20.000 de ori in noaptea de sambata spre duminica, cand tara a fost traversata de ceea ce meteorologii au numit "mama tuturor furtunilor", informeaza Press Association, conform Agerpres.

Publicat:27.05.2018, 12:48

Cerul a explodat de lumina si tunete deasupra capitalei si sudului Angliei. Pompierii din Londra au declarat ca au preluat mai mult de 500 de apeluri legate de vreme dupa izbucnirea unei furtuni “extrem de intense”.

James Brewin a imortalizat momentul în care Big Ben si Westminster (palatul parlamentului) au fost iluminate de un fulger, descriind imaginea astfel: ″Londra ca în lumina zilei la miezul noptii pentru o fractiune de secunda″⁣.

Si alti amatori sau profesionisti au postat pe retelele de socializare instantanee cu diverse obiective din Marea Britanie iluminate de fulgere.

Western Power Distribution a raportat ca aproape 1000 de proprietati au ramas fara curent electric în Midlands, majoritatea întreruperilor fiind provocate de fulgere. În aceeasi regiune au fost emise 17 alerte de inundatii.

O avertizare de furtuni puternice a Met Office, care acopera o mare parte din Anglia si Å¢ara Galilor, este valabila pâna luni.

Sursa: Agerpres