Google+

Marturia unei romance care a asistat la explozia din Bologna: “Ma simt mai bine, dar socul a ramas”

Experienta traumatizanta pentru o romanca stabilita in Italia de mai putin de o luna, care a fost martora tragediei de langa Bologna.

 

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins coliziunea care a dus la teribilul accident de pe autostrada suspendată situată la nord de Bologna. O cisternă încărcată cu gaz lichefiat a lovit din spate platformă care transporta maşini şi era oprită într-o coloană de vehicule. Nu se ştie deocamdată de ce şoferul cisternei nu a oprit la timp. Impactul a fost urmat de o primă explozie puternică.

 

După câteva secunde a urmat o deflagraţie mult mai violentă, cu flăcări de zeci de metri şi o coloană imensă de fum. Cerul s-a înnegurat ca în toiul nopţii. La volanul unuia dintre TIR-urile staţionate în coloana se afla un român. Bărbatul a scăpat cu viaţa pentru că a sărit imediat din cabină. A suferit doar leziuni minore, fiind externat după doar câteva ore.

 

Exploziile au fost imortalizate din diverse unghiuri, atât de camerele de supraveghere de pe autostradă, cât şi de mai mulţi şoferi aflaţi în trafic. Au urmat momente de haos. Speriaţi, supravieţuitorii nu ştiau ce să facă mai întâi: să fugă cât mai departe ori să sară în ajutorul semenilor răniţi.

 

Martoră la scenele de groază a fost şi Aurora, o româncă stabilită în Italia de doar trei săptămâni. Ranită în urma exploziei, a primit îngrijiri medicale la spital.

Aurora Pătru, martor“Mergând să iau cafea, să mă dau jos din autobuz m-am pomenit aşa dintr-o că a ieşit un fum mare, negru. A făcut o explozie, doar la tălpi m-a ars, că am fugit. Mă simt un pic mai bine, dar şocul ăla de-l am a rămas.”

 

În grijă medicilor a ajuns şi o altă româncă. Starea ei de sănătate este stabilă, spun autorităţile.

 

Giuseppe Romano, Director of Emergencies, Italian Firefighters: “Explozia a degajat o undă de căldură foarte puternică. A topit tâmplăria unor case, dar şi mobilierul din plastic de prin curţi şi terase. Totul din cauza suflului de căldură provocat de mingea de foc gigantică.”

 

Odată stins uriaşul incendiu, zona arată ca după bombardament. Forţa exploziilor a dezintegrat pur şi simplu o porţiune a autostrăzii suspendate.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn