Miliardarul american Elon Mask a prezentat ieri seara un tunel subteran destinat sa revolutioneze transportul urban. Potrivit lui, tunelul de aproape doi kilometri, construit langa Los Angeles, este doar primul pas spre dezvoltarea unei retele de transport subteran de mare viteza. Soferii vor trebui insa sa-si utileze masinile cu roti laterale pentru a putea circula pe caile subterane.

Publicat:19.12.2018, 17:20

Cu ocazia inaugurarii, Elon Musk a parcurs tunelul cu o lungime de 1,83 de kilometri, aflandu-se in salonul unui automobil Tesla. Apoi, la o prezentare de 30 de minute transmisa in direct pe internet, a laudat segmentul de tunel ca o tehnologie revolutionara creata de o companie de-a sa. Musk a subliniat ca acesta este doar primul pas spre dezvoltarea unei retele de transport subteran, prin care automobilele vor putea circula cu o viteza de aproximativ 240 de kilometri pe ora.

Elon MUSK: "Este incredibil faptul ca poti calatori prin Los Angeles, New York,  Columbia, Chicago, Paris, Londra, pe oriunde, cu 150 de mile pe ora. Este fenomenal."

 Tunelul reprezinta un tub cu diametrul de trei metri si jumatate prin care pot circula deocamdata doar automobile Tesla model X. Asta, deoarece sunt echipate cu roti laterale pentru a evita contactul cu peretii. Cele doua extensii cu roti pot fi fixate insa pe orice automobil, la un pret de la doua, la trei sute de dolari. Masinile ar urma sa aiba acces la tuneluri direct de la suprafata, prin intermediul unor ascensoare sau rampe.