Google+

Nationalistii ucraineni au anuntat razboi bancilor rusesti. Acestia au “zidit” intrarea principala a unei banci rusesti din Kiev - VIDEO

Nationalistii ucraineni au anuntat razboi bancilor rusesti. Acestia au “zidit” intrarea principala a unei banci rusesti din Kiev - VIDEO
Embed:

Nationalistii ucraineni au anuntat razboi bancilor rusesti. Acestia au “zidit” intrarea principala a unei banci rusesti din Kiev. Totul dupa ce autoritatile de la Moscova au recunoscut pasapoartele locuitorilor din Donetk si Lugansk. Astazi activistii au blocat intrarea de serviciu in filiala, astfel angajatii nu au putut intra in institutie.


Activistii ucraineni au adus  caramizi si saci cu ciment in fata intrarii principale a  unei filiale Sberbank de la Kiev. Parea ca au loc lucrari de reparatie, insa totul a fost un protest. Tinerii au zidit intrarea, astfel ca nimeni nu putea intra in institutie. 

 

”Slavă Ucrainei, eroilor slavă.”

 

”Eu am ieşit la prânz, dar să mă întorc înapoi nu am putut. Cred că ar fi mai corect să se rezolve problemele la nivel legislativ, dar nu să se zidească, ori să se ocupe cu acte de vandalism.”

 

Noaptea, activistii au blocat si intrarea de servciu, astfel nimeni nu a putut intra in filiala, care si-a intrerupt temporar activitatea. Nationalistii spun ca vor continua sa faca acest lucru pana cand Banca Nationala a Ucrainei nu va retrage licenta bancii ruse.

 

Totodata, ei cer sa fie aprobata o lege care sa interzica activitatea tuturor bancilor rusesti pe teritoriul Ucrainei. Maine, Consiliul de Securitate al Ucrainei va discuta  aceasta problema. Intre timp, Moscova a reactionat.

 

Intr-un comunicat emis de ministerul rus de Externe se spune ca cetatenii ucraineni vor avea de suferit daca activitatea bancilor va fi stopata. Pe de alta parte, cei care au initiat boicotul spun ca au facut acest lucru pentru ca angajatii bancii ar fi oferit servicii locuitorilor care au pasapoarte emise de autoritatile din Donetk si Lugansk.

 

Pe 18 februarie, Vladimir Putin a semnat un ordin prin care actele emise de autoritatile separatiste din estul Ucrainei sunt recunoscute in Rusia. Decizia a fost criticata de Kiev, dar si de unele tari europene si Statele Unite.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn