Autoritatile din Indonezia, care ancheteaza cauzele producerii tragediei aviatice, au dezvaluit ca indicatorul de viteza nu functionase corect in timpul ultimelor patru curse ale aeronavei. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit, dupa ce avionul s-a prabusit in mare, la aproape 13 minute de la decolare.

Publicat:05.11.2018, 12:26

Specialistii din cadrul echipei de investigatii din Indonezia au precizat ca problema a fost înregistrata în cursul ultimelor patru zboruri ale aeronavei, înainte ca avionul Lion Air JT-610 sa se prabuseasca pe 29 octombrie, relateaza cotidianul The Washington Post, citat de Mediafax.

Potrivit oficialilor, datele descarcate par sa confirme faptul ca altitudinea si viteza avionului erau neregulate înainte de prabusire. Scafandrii au recuperat joi una din cutiile negre ale avionului, mai precis înregistratorul de date de zbor. Autoritatile continua sa caute înregistratorul de voce din cockpit, adica cea de-a doua cutie neagra.

Pentru moment, anchetatorii spun ca nu se cunosc cauzele prabusirii avionului. Descoperirea si recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informatii importante despre accidentul aviatic.

Saptamâna trecuta, o aeronava Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prabusit, la aproape 13 minute dupa decolarea de la Aeroportul International Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Anchetatorii au mai mentionat ca aeronava a mai avut probleme tehnice la motor în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte de accident.