Google+

Nou bilant dupa seismul din Mexic. Momentul in care cativa copii sunt scosi de sub peretii unei scoli: "Atent, sa nu cada betonul peste ei. Hai, micutule, vino aici" - VIDEO

Nou bilant dupa seismul din Mexic. Momentul in care cativa copii sunt scosi de sub peretii unei scoli: "Atent, sa nu cada betonul peste ei. Hai, micutule, vino aici" - VIDEO
Embed:

Imagini care pot afecta emotional. Cutremurul cu magnitudinea de 7.1 a provocat distrugeri de proportii in partea centrala a Mexicului. 225 de oameni au murit, printre care cel putin 21 de copii si cinci profesori, de la o scoala primara, care s-a prabusit in capitala.

 

Momentul în care câţiva copii sunt scoşi de sub dărâmăturile unei şcoli.

 

Cel puţin 237 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi şi citat de AFP.

 

Numai în Ciudad de Mexico, 52 de clădiri s-au prăbuşit, a declarat primarul oraşului, Miguel Angel Mancera. Seismul a provocat moartea a 102 persoane în capitală, în timp ce 135 provin din statele din împrejurimi. 

 

De asemenea, 1.900 de răniţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat şeful statului, Enrique Pena Nieto.

 

Echipele de salvare încearcă să ajungă la o fetiţă de 12 ani, prinsă sub dărâmăturile unei şcoli dărâmate. Frida Sofia poate să vorbească şi a spus că în jurul ei se află încă doi elevi, dar nu ştie dacă mai trăiesc.

De altfel, cele mai multe victime, aproximativ o sută, au fost înregistrate în Ciudad de Mexico. Între timp, continuă căutarea supravieţuitorilor printre dărâmături şi moloz.

 

Cea mai importantă mobilizare a salvatorilor - peste cinci sute de militari şi două sute de pompieri şi poliţişti - este la şcoala cu trei etaje din Ciudad de Mexico, pusă la pământ de cutremurul devastator. Acolo au pierit cel puţin 21 de elevi şi cinci adulţi. 11 copii au fost salvaţi.

 

Printre părinţii şi rudele care aşteptau măcar un semn încurajator s-a răspândit vestea că două familii ar fi primit mesaje pe telefonul mobil de la două fete prinse între dărâmături. Nu se ştie dacă ele se numără printre copiii recuperaţi în viaţă. Echipele de intervenţie au reuşit să intre în contact cu o fată, care este în viaţă sub dărămături.

Căutările continuă şi în alte locuri unde s-au prăbuşit case, sedii de instituţii şi chiar blocuri.

 

S-au surpat la cutremur şi mai multe biserici. Credincioşii şi-au găsit moartea în timp ce luau parte la slujbe.

 

Pentru mii de supravieţuitori, coşmarul pare să nu se termine. Nu se mai pot întoarce în casele şubrezite sau distruse. În capitală, puteau fi văzute numeroase familii, unele cu copii mici, care şi-au petrecut noaptea pe stradă, în faţa locuinţelor.

 

Cutremurul a lovit necruţător marţi, la ora locală 13 şi 14 minute. Epicentrul a fost în statul Puebla, la 120 de kilometri de capitală, la o adâncime de numai 51 de kilometri.

 

Pentru zeci de clădiri, efectul a fost devastator.

 

În timp ce blocurile înalte se zdruncinau înfiorător, sute de mii de oameni au ieşit pe străzi, cuprinşi de panică.

 

Tragedia s-a produs chiar în ziua în care ţara comemora 32 de ani de la un alt seism care a ucis aproape zece mii de oameni. În plus, pământul a început să se zgâlţâie la puţin timp după încheierea unui exerciţiu, organizat în fiecare an, în ziua comemorării. Tocmai de aceea, când au sunat sirenele de alarmă, unii le-au ignorat.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn