Bilantul mortilor creste in Italia. Autoritatile anunta ca inca patru oameni au fost gasiti fara suflare printre daramaturi. Intre timp, zeci de persoane inca raman internate in spital, in stare grava.

Publicat:18.08.2018, 09:56

Noaptea trecuta, serviciile de urgenta au gasit o familie care se afla intr-o masina, printre ruine. Este vorba despre doi parinti si copilul lor de 9 ani. In aceasta dimineata, inca o persoana a fost scoasa de sub daramaturi.

Astfel, dupa ce ieri premierul italian anuntase un bilant al mortilor de 38 de oameni, astazi acesta a crescut pana la 42. In acelasi timp, zeci de raniti sunt inca spitalizati, iar medicii sunt rezervati in privinta unora, care au suferit traumatisme grave.

Aseara, au avut loc primele ceremonii funerare, iar familiile indurerate si-au petrecut pe ultimul drum oamenii dragi, care s-au stins in urma prabusirii podului. 

Familiile a 17 victime ale tragediei au refuzat sa participe la ceremoniile organizate de autoritati, care au fost programate pentru astazi. Presa straina noteaza ca la evenimente a venit si presedintele Italiei. Totodata, jurnalistii scriu ca oficialii intentioneaza sa renunte la contractul cu firma, care era responsabila de mentenanta podului prabusit.

Marti, o portiune a viaductului din Genova s-a surpat, iar autoritatile inca nu au gasit motivul exact al producerii incidentului. Doi moldoveni se numara printre victime. Un barbat a fost ranit, iar altul a murit.